Home

VESTI

EXIT 09: Day 3

No Comments EXIT

EXIT 09: Day 3"Exitovci" su treće večeri uživali u nastupima muzičkih ikona – pankerke Peti Smit i elektronskih bogova Kraftwerk.

Majka njujorške punk scene Peti Smit koncert je započela obradom pesme grupe Them, "Gloria", za koju je napisala poznati uvod "Jesus died for somebody's sins, but not mine".

Main nije bio pun, ali je publika koja je došla da vidi i čuje živu legendu, koja u 63. godini izgleda kao ženski Ozi Ozborn, vrištanjem nadoknadila manjak ljudi.

"Vi ste budućnost, a budućnost je sad", vikala je Peti, i dodala "oslobodite se materijalnog, oslobođenje je u duši".

Slavna pankerka, koja je tokom decenija uticala na neka od najvećih muzičkih i umetničkih imena, nastupila je pred uglavnom mlađom publikom, a klinke u starkama, sa čirokanama na glavi, oduševljeno su joj klicale.

 

Zahvaljujući našoj koleginici Mary J Krstić, koja sa novom kabanicom nastavlja da nas sve u redakciji iznenađuje fotkama, neke od fotografija možete pogledati u našoj Galeriji slika , koja je bwt posvećena Exit festivalu, dok se ostatak materijala obradjuje i biće postavljen AFTER Exit festivala. Respect MJK kralju!

 

EXIT 09: Day 3

Nakon Peti, mesto na glavnoj bini EXIT-a zauzele su druge žive legende, "elektropioniri" Kraftwerk!

Nemački magovi dokazali su još jednom da za sjajan nastup nije potreban vatromet, skakanje, urlanje… Samo njih četvorica, nepomični i zamrznuti na bini, uz bezvremene elektronske numere "Machine", "Tour de France", "Vitamin", "Das Model", "Radioactivity"…

"Roboti" koji su sedamdestih godina udarili temelje čitavim pravcima elektronske muzike bili su savršeno kul, dok je publika divljala uz njihove jednostavne, a vrlo prepoznatljive melodije.

Američki muzičar Moby bio je poslednji na Mainu. Iako je publika dobila ono po šta je došla uz "Body rock", činilo se da je Ričard Melvil raspoloeženiji za spore stvari, kao što su "Porcelain", "Extreme ways" i "My heart".

 

 

 

Fotografije:

Mary J Krstić – Clubbing.rs

 

 

 

 

Izvor teksta:

MTS Mondo