Home

VESTI

“Egzitov“ kamp i dalje kod Rektorata

No Comments EXIT

Iako je u javnosti bilo najava da će festival „Egzit“ imati problem sa lokacijom za ovogodišnji kamp jer Univerzitet planira nastavak radova na Rektoratu, i ove godine će mesto za „Egzitove“ kampere biti isto. Sudeći po informacijama sa obe strane, Univerzitet u Novom Sadu i Udruženje „Egzit“ obnoviće ugovor za ovu godinu, dok će iduće godine, zbog radova na Rektoratu, „Egzit“ verovatno morati da potraži drugu lokaciju, piše “Blic”.

Kako je potvrdila Svetlana Lukić, predsednica Saveta univerziteta, „Egzit“ je ponudio potpisivanje ugovora na pet godina, uz zakup od tri miliona dinara godišnje.

– Savet je o tome raspravljali, ali nismo mogli da pristanemo na dugoročnu saradnju jer su planirani radovi na nedovršenoj zgradi Rektorata. Umesto toga predložićemo da se potpiše još jedan godišnji ugovor o poslovno tehničkoj saradnji za 2008. godinu – objašnjava Lukićeva.

Novac od zakupa, od tri miliona dinara za ovu godinu, Savet raspodeliti tako da milion ide za stipendiranje talentovanih studenata, a dva miliona dinara za izgradnju novih stanova za mlade naučnike.

Prema njenim rečima, ostalo je samo da se ugovorom definiše kako će se koristiti park, kao i zgrada, kako bi svi korisnici kampa bili bezbedni.
– Kamp će i ove godine biti na istom mestu i držimo se čvrstih uveravanja sa Univerziteta da neće biti problema oko potpisivanja ugovora za korišćenje tog prostora. To je idealan prostor i nema planova da se u gradu prave dodatni kampovi – kaže Bojan Bošković.


Izvor: Studentskisvet.com