Home

VESTI

Do sledećeg Exita…

No Comments EXIT

Kapije još jednog Exit festivala zatvorene su 14. jula u 8 sati ujutro.

Ove godine 167000 posetilaca je na Petrovaradinskoj tvrÄ‘avi na 20 festivalskih bina ispratilo nastupe skoro 600 izvoÄ‘ača i imena kao što su: Manu Chao, Primal Scream, Ministry, Paul Weller, Sex Pistols, N*E*R*D, The Hives, Juliette and the Licks, Nightwish, Gogol Bordello…

Tokom četiri dana Exita 08 slušali smo punk, electro, hip-hop, techno, metal, world, latino, reggae…

Poslednje veče, najpankerskije veče do sada na Tvrđavi, Exit je posetilo 42000 ljudi.

Na glavnoj bini nastupili su vatreni ŠveÄ‘ani The Hives i kao retko kada ranije već u pola devet napunili glavnu festivalsku binu. Bend je sjajnim nastupom uzvratio oduševljenoj publici, uz nezaobilazan dodatak blesavih i šarmantnih govora pevača Pelle Almqvista.

Posle njih na binu su se popeli Ministry i oduvali Main Stage. Kao što se i očekivalo publika je bila potpuno zaleÄ‘ena fenomenalnim zvukom jednog od poslednjih nastupa ikada ovog kultnog američkog benda.

Veče se nastavilo čistim pankom, nastupom Pekinške patke koji su zvučali kao da nikada nisu ni prestajali da sviraju u ovoj postavi i konačno – nastupom legendarnih Sex Pistolsa. U pravom pankerskom raspoloženju publika nije sakrila oduševljenje nastupom koji se čeka već tri decenije.

Legende nešto drugačijeg zvuka nastupile su i na Dance Areni: Booka Shade Live, Dubfire & Sharam iz Deep Dish i Ben Watt iz Everything But The Girl…

Još jedan Exit zatvorio je po tradiciji na Dance Areni Marko Nastić.

Vidimo se na Exitu 09, odbrojavanje počinje…