Home

VESTI

Deep Dish i 2 Many DJ’s u Areni

No Comments EXIT

deep-dishJedan od najpoznatijih i najcenjenijih dueta u svetu elektronike Deep Dish i belgijski dvojac 2 Many DJ's potvrdili su nastup na Exitu 08.

Deep Dish
 
Dobitnici Grammy nagrade i jedan od najboljih i najtraženijih DJ izvođača Deep Dish nastupiće na Dance Areni u nedelju, 13. jula.

Trenutno 11. na top 100 listi DJ magazina, Dubfire i Sharam su krajem februara krenuli na evropsku i severnoameričku turneju. Prošle godine, članovi Deep Dish posvetili su se solo karijerama – Sharam se okrenuo komercijalnom, ali i dalje sjajnom house zvuku i izdao velike hitove "P.A.T.T (Party All The Time)" i "The One", a Dubfire se za to vreme hitovima "Ribcage" i "Roadkill" vratio svojoj prvoj velikoj ljubavi – tehno zvuku.

Iako na aktuelnoj turneji nastupaju zajedno samo na dva mesta, u Majamiju i u Španiji, Dubfire i Sharam tvrde da ovo nije početak kraja Deep Dish, kako to obično biva sa privremenim muzičkim razvodima, pa će publika na Exitu imati prilike da prisustvuje svojevrsnoj kiss and make up žurci 🙂 i da uživa u jednom od vrlo retkih Deep Dish nastupa…………

Iransko-američki dvojac, Dubfire i Sharam, upoznali su se '91 godine, ubrzo su oformili svoju etiketu Deep Dish, pa podetiketu Yoshitoshi, i do '94 već su vladali vašingtonskom house scenom. 1998. godine objavili su prvi album "Junk Science", posle kojeg su iz godine u godinu nizali uspehe i nagrade i širili krug fanova neznajući samo jedno – da stanu i odmore. U julu 2005. godine izdali su drugi album "George Is On", na kojem je objavljen njihov veliki hit "Flashdance", kao i rimejk Fleetwood Mac numere "Dreams".

Deep Dish su se nekoliko puta pojavljivali u BBC Radio 1 emisiji Essential Mix, posebno je zapažen njihov Global Underground serijal progresiv house kompilacija, a jedan od najvećih uspeha u muzičkoj industriji – Grammy nagradu Deep Dish su dobili za remiks singla "Thank You" (Dido). Osim ovog, Deep Dish su radili remikse hitova Michael Jacksona, Tine Turner, Janet Jackson, Pet Shop Boys, Madonne, Cher, Everything But the Girl…  

Sve što su uradili dovelo je između ostalog do toga da časopis Rolling Stone o njima napiše "Najverovatnije ne postoji bolji DJ tandem od Deep Dish".

deepdish.com
www.myspace.com/deepdish

2 Many DJ's

Belgijski dvojac 2 Many DJ's poziva vas na još jedan electro party na Dance Areni, u petak, 11. jula.

Braća David and Stephen Dewaele, do pre nekoliko godina mnogo poznatiji kao frontmeni benda Soulwax, svojim DJ setom već su se predstavili Exitovoj publici 2005. godine.

Nakon tri godine, došlo je vreme za još jedan nesvakidašnji funky-electro set po kojem su postali prepoznatljivi i traženiji nego ikad.

Njihov opušten i nesvakidašnji pristup mix pultu u kojem je sve dozvoljeno, gde je mix Nirvane i Destiny's Child ili Roskopp i Dolly Parton sasvim prirodna stvar, ne samo da je njihov izlet u svet didžejinga pretvorio u jednako važan segment njihovog muzičkog opusa, nego im je i otvorio vrata saradnje sa brojnim bendovima i muzičarima i visoko ih pozicionirao na listama želja najvećih svetskih festivala. Danas, iza 2 Many DJ's je čitava kolekcija od 11 kompilacija sa remiksima pod zajedničkim nazivom As Heard on Radio Soulwax, sastavljenih od njihovih setova u radio emisijama na stanicama Studio Brussel, BBC Radio 1 i drugim.

Među najpoznatijim remiksima su hitovi Stonsa, Muse, Kylie Minogue, Felix Da Housecat, a u poslednje dve godine najčešće su se mogli čuti remiksi pesama Gorillaz, Daft Punk, LCD Soundsystem, Tiga, Klaxons…

www.soulwax.com
www.myspace.com/2manymashups