Home

VESTI

Darren Emerson na Refresh-u 2009!

No Comments EXIT

Darren Emerson na Refresh-u 2009!

Legendarni engleski DJ i producent Darren Emerson nastupiće u subotu 1. avgusta na ovogodišnjem Refresh festivalu u Kotoru. Nakon što je prošle godine morao da otkaže nastup iz neodložnih porodičnih razloga, bivši član kultnog benda Underworld dolazi u Maximus da se oduži festivalskoj publici.

Darren Emerson jedan je od ključnih producenata elektronske muzike u protekle dve decenije, prvo kroz deceniju rada sa grupom Underworld, a zatim i kao vrhunski DJ i osnivač etikete Underwater.

Emerson je već sa 16 godina nastupao po klubovima, da bi sa nepunih 18 godina bio proglašen među 12 najboljih britanskih disk džokeja 1990. godine. Darren je prvu rezidenturu imao u „Milk Baru“ i klubu „Limelight“, a sve veći uspon na DJ sceni doveo ga je do odluke da napusti ranu karijeru na londonskoj berzi. Kada su Rick Smith i Karl Hyde tražili novog producenta da udahne svežu energiju njihovom legendarnom bendu Underworld, izabrali su upravo mladog Emersona.

Underworld doživljava potpuni zaokret sa Emersonovim muzičkim idejama i bend konačno dostiže pravi uspeh. Emerson u bendu radi od 1990. do 2000. godine i Underworld u tom periodu stvara tri epohalna albuma „Dubnobasswithmyheadman“, „Second Toughest In The lnfant“ i „Beaucoup Fish“. Emersonov pečat u Underworldu svakako su kultne himne elektronske muzike poput „Cowgirl“, „Jumbo“, „King Of Snake“, „Push Upstairs“, ili „Born Slippy“.

Darren Emerson na Refres-u 2009

„Kada sam počinjao sa Underworldom, nismo mnogo razmišljali u pravcu elektronske muzike, ali se ona desila. Počeli smo i napravili je plesnom, a ja sam bio zadužen za ritam. Bio je to divan period, odlična energija koju smo proizvodili i primali od publike ali nakon 10 godina, trebalo mi je nešto novo. U tih deset godina Underworld je postao jedan od najuspešnijih muzičkih projekata i to me čini srećnim“ – izjavio je Emerson nakon, za fanove iznenađujućeg, izlaska iz grupe.

Emerson nije dugo čekao pa je ubrzo u saradnji sa DJ Sashom stvorio novu himnu Ibize „Scorchio“. Usledio je i niz drugih među kojima su „H2O“, „Bouncer“ ili prošlogodišnji „Crash Jack“. Darren je dosad radio i sjajne remikse hit singlova za imena kao što su  Fatboy Slim, Gus Gus, Bjork, Prodigy ili P. Diddy. Poslednjih nekoliko godina izdaje „Underwater Episodes“, kompilacije istoimene klupske večeri u londonskom klubu The End. Najviše se ipak pamte izdanja za serijal famozne etikete Global Underground „Uruguay“ i „Singapore“, a trenutno je aktuelan ovogodišnji miks album „Bogota“.

Od 1. juna u prodaju biće puštene četvorodnevne ulaznice za ovogodišnji Refresh festival i to po prvoj, promotivnoj ceni od 39 evra u Crnoj Gori, odnosno 3700 dinara u Srbiji. Sledeća pretprodajna cena biće 44 evra ili 4200 dinara. Broj ulaznica po ovim cenama je veoma ograničen. Cena ulaznica u redovnoj prodaji biće 49 evra ili 4700 dinara. Ulaznice će se prodavati u svim T-Centrima Crnogorskog Telekoma i u Gigstix prodavnicama u Beogradu i Novom sadu, ali i putem sajtova Gigstix.com i Refreshfestival.com