Home

VESTI

Dance Arena Live Summer Sessions

No Comments EXIT

The Kruder and Dorfmeister Live Summer Sessions (feat. MC Earl Zinger & Ras MC T- Weed & Visuals by Fritz Fitzke) – Dance Arena, subota, 12.jul.

Peter Kruder i Richard Dorfmeister predstaviće publici Exita dvočasovnu verziju onoga što mnogi nazivaju mešavinom British breakbeat i American illbient elektronskog zvuka. Miks novog Kruder i Dorfmeister zvuka i klupskih hitova funkie ritma koji su im doneli popularnost koja traje već više od decenije, upotpuniće svojom MC veštinom Earl Zinger i Ras MC T – Weed, a sve to uz sjajne vizelne efekte za koje je zadužen VJ mastermind Fritz Fritzke. Iza pseudonima Earl Zinger je acid house DJ Rob Gallagher, jedan od osnivača jazzy-soul benda Galliano. Ras MC T-Weed MC podršku dao je brojnim drum'n'bass, electro, jungle i house albumima izvođača kao što su Mistical, Makossa & Megablast i El Haca. Fritz Fritzke donosi potpuno novu dimenziju pojmu vizuelnih efekata kroz brojne performanse na festivalima, izložbama, u operi i reklamnim kampanjama.

Austrijski remiks i producentski duo Kruder and Dorfmeister, snage i talenat ujedinjuju u Beču, 1993, i počinju da razvijaju svoj autentičan, meki down-beat izraz, praćen upečatljivom bas linijom. Pod uticajem različitih žanrova, od electric jazz aranžmana, hip-hopa, dub i reggae-a do drum'n'bass i funk zvuka, ne samo da su se afirmisali kao majstori za DJ pultom, već je raznovrsnost muzike koja ih privlači širom otvorila vrata i njihovoj remiks i producentskoj karijeri. "G-Stoned", EP sa poznatim singlom “High Noon” njihovo je prvo izdanje koje im je otvorilo put ka velikoj popularnosti. “High Noon” je ubrzo zavrteo i čuveni Gilles Peterson što je, između ostalog, austrijski DJ dvojac učinio još popularnijim. Ključna godine njihove karijere je 1996, kada se pojavila miks kompilacija "DJ Kicks" koja je promenila način na koji ih je publika do tada doživljavala. "Od poštovanih underground ikona, postali su pravi celebrities muzičkog medijskog sveta, čiji novi CD sa tako dobro probranim i umiksovanim pesmama, privlači mnogo novih fanova iz čitavog sveta." (www.bigchill.net)

Stečena slava i priznanje, kako fanova tako i kolega sa muzičke scene, donosi im stalne nastupe u klubovima od Beča i Nemačke do Londona i SAD-a, kao i poznanstva i saradnju sa Ninja Tunes i Compost Crew. Na dugačkom spisku saradnika od tada se nalaze Bones thugs & harmony, Alex Reece, United Future Organisation, Lamb, Roni Size, Depeche Mode, čak i Madonna (oh, yeah! 🙂 ).

Bogato muzičko iskustvo, miks pult koji vozi kroz različite žanrove a ritam neprimetno uvlači publici pod kožu, dva MC-a i majstor vizuelnih efekata – sve govori da ovaj šareni kvintet koji nam donosi svež i sofisticiran zvuk, odlične vokale i neviđene vizelne efekte obavezno treba videti.

www.g-stoned.com/artists/kd/
www.myspace.com/kruderanddorfmeister

 

 

 

 

Izvor:

Exit Festival

www.exitfest.org