Home

VESTI

Converse Fusion Stage 08

No Comments EXIT

Predstavljamo vam kompletan program Converse Fusion bine Exita 08!

Različiti muzički pravci, puno novih imena, premijernih nastupa i nekoliko starih poznanika čija je svirka uvek odlična, ukratko opisuju ovogodišnje, novo lice Converse Fusion bine, a line-up će upotpuniti Intruder, Smoke'N'Soul, Almazian's Obsession, Eva Braun…

 

Smoke'N'Soul, koji na Exit iz Beograda donose reggae zvuk, za sebe kažu da se bave "stvaranjem i izvođenjem originalnih autorskih pesama zdrave muzike koja je puna životne vedrine i optimizma prihvatljive za sva podneblja i razumljiva svim ljudima ovoga sveta."

Abasadorima domaće scene na inostranim prostorima, kako za sebe kažu, čine ih mnoge nagrade, mnogobrojni nastupi na evropskim festivalima, kao i saradnja sa izvođačima i producentima kao što su Julian Marley, Prince Alla, Capleton, Jah Mason…

Smoke'N'Soul su prošle godine izdali prvi album, a prvi spot za numeru ”Find The Way” zadržao se nekoliko nedelja na prvom mestu top lista domaćih TV stanica Studio B, B92, MTS, METROPOLIS, FOX, a emitovan je na stranim TV stanicama MTV, MTV Adria, na slovenačkoj i hrvatskoj televiziji.

Devet muzičara, od kojih su neki u pratećem bendu Aleksandre Kovač i članovi bendova Eyesburn i 357, nastupiće na Converse Fusion bini u petak, 11. jula.

www.myspace.com/smokensoul

Intruder

Vodeće electro-pop ime regionalne muzičke scene, na Converse Fusion bini još jednom će predstaviti publici svoju jedinstvenu mešavinu electro, jazz, soul i funk uticaja – autentični pop zvuk koji beogradski bend Intruder poslednjih deset godina čini jednim od najuspešnijih i najdugotrajnijih bendova na ovim prostorima.

Plesnim i energičnim melodičnim numerama koje karakterišu njihov opus, Intruder ovdašnjoj muzičkoj sceni svakim novim albumom donosi novu dozu odličnog electro-pop zvuka koji ih je od beogradske underground elektro scene doveo do nastupa u skoro svim većim gradovima, uključujući i brojne nastupe na festivalima.

Sa pet dosadašnjih albuma, više pesama doseglo je sam vrh radio i TV top-lista. Izglasani su za domaći bend godine 2002. i 2004. na nekoliko stanica, a prva dva singla sa poslednjeg, petog albuma, uvrštene su u sve godišnje liste 2006. Spotovi za poslednja dva singla – Sensation i Stay, postali su veliki video hitovi tokom 2006. i 2007.

Konačno, bend krajem avgusta 2007. MTV Adria nominuje Intruder za nagradu New Sounds of Europe, u konkurenciji još pet bendova sa prostora ex-Yu.

www.myspace.com/intruderbgd

Almazian's Obsession

"Almazian's Obsession" nastaje krajem 2007. iz ideje da se promeni pristup klasičnoj muzici, sa misijom predstavljanja fuzije brilijantne virtuoznosti i ženske lepote. Ovaj jedinstveni šou, osnovan od strane solo-violiniste Hacatura Almaziana i 20 atraktivnih devojaka, mediji su okarakterisali kao "Novu klasiku za novi milenijum".

Repertoar obuhvata klasična dela u potpuno novim aranžmanima, kompozicije u krosover stilu komponovane i posvećene "Almazian's Obsession", kao i etno-world muziku. Za veoma kratak period postojanja, ansambl se pojavljuje na mnogim TV stanicama širom sveta, ima snimljen multimedijalni DVD, učestvuje na brojnim festivalima, među njima izdvaja se otvaranje Kusturičinog "Kustendorf Filmskog Festivala". Evropska turneja se planira za sledeću sezonu, kao i snimanje spota sa svetski čuvenim rediteljem Emirom Kusturicom.

Eva Braun

Jedan od najvećih domaćih bendova devedesetih, na Exitu će vernim fanovima i svima kojima je srcu blizak pravi pop zvuk, pružiti nezaboravan provod u prepoznatljivom Eva Braun stilu.

Stvarajući muziku pod uticajem bendova poput The Beatles, The Byrds i Idoli, bečejski majstori popa izdali su šest albuma koji su obeležili istoriju domaćeg popa. Posle duže pauze, ponovo su koncertno aktivni, za njihove svirke traži se karta više, a novi album koji je u pripremi željno očekuju mnogobrojni fanovi jednog od najpoznatijih vojvođanskih bendova. Dok se album za koji kažu da će ispisati nove stranice srpskog popa ne pojavi, možete ih ponovo čuti uživo. Converse Fusion Stage, petak, 11. jul – Eva Braun.

www.myspace.com/evabraunonline

 

Četvrtak, 10. jul  
20:10 Zoster
21.00 Čovek bez sluha
22.00 Moomin
23:05 Jinx
00:30 Zdob si Zdub
02:00 Bad Copy
03.20 The Presets
Petak, 11. jul  
19.30 Žene Kese
20.10 Eva Braun
21.00 Kiki Lesendrić
22.05 Vatra
23:05 Smoke'n'Soul
00.30 Gentleman & The Far East Band
02.20 Let 3
03.45 Intruder
Subota, 12. jul  
19.30 Sajsi
20.10 Piknik
21.00 Letu Štuke
22.00 Bjesovi
23.05 Block Out
00.40 Pete Philly & The Perquisite
02.15 Kiril Live with special guests Gaea (NY) & Sercuk Orchestra
03.40 Plasma Arc Machinings
Nedelja, 13. jul  
19.30 Dub Rebellion
20.10 Grupa tvog života
21.00 Goribor
22.00 E Play
23.15 Almazian's Obsession
00:15 Edo Maajka
01.50 Marky Ramone
03.30 Disciplin A Kitschme

* Satnice su podložne promenama.