Home

VESTI

CNN: Od studentskog pokreta do najboljeg Evropskog festivala!

No Comments EXIT

CNN: Od studentskog pokreta do najboljeg Evropskog festivala!Najpoznatiji svetski medijski servis, CNN objavio je juče priču o nosiocu prestižne titule “Najbolji evropski festival”, EXITu, nazvavši našu najpoznatiju muzičku manifestaciju “živopisnom proslavom muzike smeštenom u kutak starog kontineta koji je poznatiji po turbulentnoj istoriji, nego po progresivnim muzičkim bitovima”.
    
CNN ističe da je EXIT postao nezaobilazna stavka na turnejama najpoznatijih svetskih muzičara, pa su tako o festivalu na Petrovaradinskoj tvrđavi u superlativu pričali članovi benda The Prodigy, ali i basista sastava Duran Duran, koji je naveo da mu je svirka na EXITu jedna od najznačajnijih u karijeri.
 

Poseban akcenat stavljen je na činjenicu da je EXIT od studentskog pokreta i bunta čitave jedne generacije, tokom godina prerastao u jednu od najznačajnijih manifestacija u regionu, osvojivši ove godine titulu “Najbolji evropski festival” , dok je nedavno ponovo nominovan za istu nagradu u konkurenciji najznačajnijih festivala u Evropi. Istaknuto je da je baš EXIT događaj koji je povratio Srbiji kosmopolitski duh nakon 2000. godine.

Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala, u intervjuu datom poznatom medijskom servisu naveo je da je najveći uspeh festivala neverovatna atmosfera koja je prisutna od samog osnivanja, pa sve do danas, zbog koje su mnogobrojni izvođači o novosadskom festivalu imali samo reči hvale: “Uobičajeno je da nam muzičke zvezde nakon nastupa kažu da su osetili nešto potpuno drugačije u odnosu na druge koncerte, da im je to najbolja svirka te godine, mnogi nam kažu i – najbolji nastup u životu!”

 

 

 CNN: Od studentskog pokreta do najboljeg Evropskog festivala!

CNN: Od studentskog pokreta do najboljeg Evropskog festivala!

 

 
U članku CNN-a navedeno je i da je, po proračunima Vlade Srbije, EXIT Srbiji kroz turizam doprineo sa više od 125 miliona dolara, dok se procenjuje da je godišnji PR doprinos festivala našoj zemlji oko 87 miliona dolara. 

 

U zaključku teksta navode se reči Dušana Kovačevića o budućnosti festivala: “Želimo da se razvijemo u festival kreativnosti. Muzika će, naravno, uvek biti u prvom planu, ali kad ljudi dođu na festival, oni žele da slave život”,

Originalni članak možete pročitati ovde.