Home

VESTI

Briljantin otvara 54. Sterijino pozorje

No Comments EXIT

Sterijino pozorište plakat

Zbog nezalečene povrede skočnog zgloba glumca Ivana Bosiljčića, umesto takmičarske predstave „Maratonci trče počasni krug“ na otvaranju Sterijinog pozorja biće prikazan mjuzikl „Briljantin“

 

Predstava „Maratonci trče počasni krug“, koja je trebalo da otvori 54. Sterijino pozorje, neće se prikazati u Novom Sadu zbog povrede jednog od glavnih glumaca, Ivana Bosiljčića. Umesto nje, na otvaranju festivala, 23. maja u 20 časova na sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog narodnog pozorišta biće prikazan novi hit Pozorišta na Terazijama, „Briljantin“, koji će se prikazati van takmičarske selekcije.

Glumac Ivan Bosiljčić povredio je skočni zglob pre nekoliko nedelja izvodeći predstavu „Cigani lete u nebo“, zbog čega je otkazan veliki broj predstava Pozorišta na Terazijama. Iako su lekarske prognoze govorile da će se Bosiljčić oporaviti do početka Pozorja, na žalost, to se nije dogodilo. Lekarski konzilijum je 18. maja utvrdio da oporavak Ivana Bosiljčića ne teče predviđenom brzinom, te da ne postoji mogućnost da Bosiljčić nastupi na otvaranju Pozorja, niti kasnije, tokom festivala. Sledstveno, organizatori festivala, konsultujući se sa upravom Pozorišta na Terazijama,  odlučili su da umesto predstave „Maratonci trče počasni krug“, na svečanom otvaranju festivala bude prikazan novi mjuzikl ovog pozorišta „Briljantin“ u režiji Mihaila Vukobratovića.

 

 

Sterijino pozorište plakat

 

Shodno razlozima više sile, iako selektirana, predstava „Maratonci trče počasni krug“ neće moći da učestvuje u trci za nagrade našeg najprestižnijeg festivala.
 
„Briljantin“ predstavlja novu varijantu čuvenog komada Džima Džejkobsa i Vorena Kejsija, rađenog na osnovu brodvejske adaptacije iz 2007. godine. Energiji i svežoj verziji ovog mjuzikla doprineli su veoma mladi i talentovani glumci i glumice, gostujući, koreograf iz Zagreba Igor Barberić, drugačiji, muzički tvrđi aranžmani, za koje je zaslužan Milan Nedeljković, kao i poruka koju ovaj mujzikl želi da pošalje. U predstavi nastupaju: Žarko Stepanov i Marjan Apostolović u ulozi Denija, Ivana Popović i Teodora Živanović u ulozi Sendi, Marko Janketić, Marjan Apostolović, Nebojša Đorđević, Milan Tuvić, Lazar Jovanov, Milan Bosiljčić, Lemana Bećirević, Nataša Bocij, Dušica Novaković, Sonja Mladenov i drugi.

Karte kupljene za predstavu Maratonci trče počasni krug važe za Briljantin, a publika će moći i da ih vrati ili zameni za druge predstave iz repertorara ovogodišnjeg Sterijinog pozorja.