Home

VESTI

Avantura u Mikseru: Program i satnice

No Comments EXIT

Avantura u Mikseru: Program i satniceU okviru dvodnevnog multimedijalnog događaja Avantura u MIKSerU, Exit i Mikser predstavljaju Konferenciju kreativnih industrija Srbije (KKIS) koja će 28. februara i 1. marta od 10 do 16 časova, kroz brojne panele, stručne analize, tribine i diskusije, ukazati na značaj kreativnih industrija u Srbiji.

  

KKIS će se održati u prostoru Mikser House-a u Karađorđevoj 46, sa ciljem da kroz razmenu znanja i iskustava iz zemlje i inostranstva uspostavi temelje za dalji razvoj KI Srbije.
  

U petak, 28. februara od 10 do 12 časova svetski priznati stručnjaci govoriće o kreativnim industrijama u svetu i fenomenu KI kao svojevrsnog fenomena zamajca rasta modernih ekonomija. Svoja iskustva podeliće Andy Eagle, direktor Chapter organizacije iz Velike Britanije i Fionn Zarubica, stručnjak za konzervacije, upravljanje i izlaganje umetničkih zbirki i kulturnog nasleđa. Na panelu učestvuju i Hristina Mikić, predavač, stručnjak i konsultantkinja u oblasti kulturne politike, iz Grupe za kreativnu ekonomiju, kao i Martin Kern, šef operacija Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Drugi deo konferencije, od 14 do 16 časova, biće posvećen dostignućima KI Srbije. O ovoj temi govoriće i organizatori Avanture u MIKSerU, koji će ukazati na dostignuća KI u oblasti festivala i urbanog dizajna – Dušan Kovačević, osnivač  i direktor EXIT festivala i Ivan Lalić, izvršni direktor Mikser festivala. O dostignućima u oblasti filma govoriće Ana Ilić, izvršna direktorka Srpske filmske asocijacije, u oblasti IT industrije Mirko Topalski, Direktor Eipix  Entertaiment, i u oblasti mode Nenad Radujević, direktor i osnivač modnog studija Click. Konferenciju će u petak moderirati Nemanja Milenković iz EXIT festivala.

U subotu, 1. marta, konferencija KIS će kroz panel diskusije, predstaviti izazove za razvoj kreativnih industrija u dve sesije: obrazovanje i infrastruktura kao osnova razvoja sektora KI i potrebe činioca KI u Srbiji kao preduslov za dalji rast.

Od 10 do 11 i 30 o obrazovanju i infrastrukturi, kao osnovi za razvoj sektora KI govoriće Ana S. Trbović, dekanka Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju, Veran Matić, novinar, predstavnik borda direktora B92 i Miša Lukić, predsednik upravnog odbora i suvlasnik kompanije Publics Group Serbia i osnivač Leo Burnett-a, najuspešnije i najnagrađivanije srpske agencije u poslednjoj deceniji. U diskusiji će im se pridružiti i Nada Popović Perišić, dekanka Fakulteta za medije i komunikacije Singidunum univerziteta, Vigor Majić, direktor naučno istraživačke stanice Petnica, Nemanja Petrović, pomoćnik predsednika opštine Savski Venac, kao i Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre.

O potrebama aktera KI u Srbiji koje mogu dovesti do rasta kreativnog sektora, govoriće se od 12 do 13.15 a učesnici ovog dela diskusije su Ivan Blagojević , direktor i vlasnik produkcije “Nišvil”,  Dejan Restak  osnivač i direktor  Vibe Network-a. Predstaviće se i Maja Lalić, kreativna direktorka Miksera, kao i Ivan Milivojev, član UO Evropske asocijacije festivala YOUROPE. Moderator ovog dela konferencije biće Marko Maršićević iz Marsh produkcije.

Konferencija KIS oržaće se u Mikser House-u u Karađorđevoj 46 u Beogradu, i trajaće od 10 do 16 časova 28. februara i 1. marta. Pozivamo sve koji su zainteresovani da svoj dolazak potvrde na broj telefona 063/205-976 ili mail adresu ana.krisko@exitfest.org . Kompletan program dnevnog dela konferencije dostupan je na sajtu www.kkis.rs.

 

 

 Avantura u Mikseru: Program i satnice

Avantura u Mikseru: Program i satnice

 

 

ŽURKA EXIT AVANTURE

 

U subotu uveče će se, takođe u eklektičnom ambijentu Mikser House prostora, održati žurka EXIT AVANTURE s početkom u 22h, uz nesvakidašnju promociju SEA DANCE FESTIVALA, X-Bass programa i Reggae bine.

Nastupaju:

22:00h – 23:30h – Promocija Reggae bine
23:30h – 00:15h – Wenti Wadada Band
00:15h – 01:15h – Who See
01:15h – 02:00h – Rasheed b2b Necone

02:00h – 04:00h – Prototypes
04:00h – 05:00h – Rahmanee b2b Side 1

Ulaz na noćni program AVANTURE U MIKSERU je besplatan za najbrže vlasnike ulaznice za EXIT/EXIT AVANTURU 2014 koji su se prethodno registrovali! Registracija kupaca EXIT karata za dobijanje besplatne ulaznice za žurku AVANTURE U MIKSerU je u toku na sajtu www.gigstix.com i mogu da se registruju svi oni koji su kupili karte za EXIT/EXIT AVANTURU zaključno sa 15. 02. Broj besplatnih ulaznica je ograničen!

U prodaji su ulaznice za noćni program konferencije AVANTURA U MIKSERU za sve one koji nisu vlasnici karte za EXIT/EXIT AVANTURU. Cena ulaznice u pretprodaji iznosi 500 din, a na ulazu će biti 700 din. Ulaznice mogu da se  nabave online, preko sajta www.gigstix.com , kao i u poslovnicama GIGS TIX-a i  u Mikser House-u (Karađorđeva 46, Beograd).

PROMOCIJA DUNAVSKE FESTIVALSKE MREŽE (DFN)
Petak, 28. februara u 20:00 časova u Mikser House

DANUBE FESTIVALS NETWORK svojim sadržajem i aktivnostima za cilj ima da predstavi kulturni potencijal zemlje zasnovan na kreativnim industrijama, čiji je značaj za opšte ekonomsko stanje i razvoj  turizma od ključne važnosti. U toj konceptualno i sadržajno originalnoj misiji, koja podvlači ekonomski i kulturološki značaj festivalskih manifestacija, udružila su se tri festivala: muzički festival – Exit, festival kreativnosti – Mikser i filmski festival – Cinema City.

Govornici na promociji:
Dušan Kovačević, direktor Exit festivala,
Ivan Lalić, direktor Mikser festivala,
Miloš Ignjatović, direktor Cinema City festivala,
Predstavnik Austrijske razvojne agencije – ADA (tbc).

Pozivamo Vas da nam se pridružite! 

 

 

Avantura u Mikseru: Program i satnice

 Avantura u Mikseru: Program i satnice

 

 

Agenda

Petak 28.2.2014. Mikser House

10:00-10:15 Otvaranje –pozdravni govori

Dusan Kovačević, Osnivač i Direktor,  Exit Festival, Pozdravni govor
Ivan Lalić,  Izvršni Direktor, Mikser, Pozdravni govor

10:15 – 12:30h Kreativne industrije u svetu – Fenomen KI kao zamajca rast modernih ekonomija

Andy Eagle, Direktor, Chapter , “Kreativne Industrije u UK na primeru Chapter -a multiumetničkog kulturnog prostora u Kardifu(UK) koji objedinjuje internacionalnu umetničku produkciju, performans i film sa jedne strane i dinamičan društveni prostor sa druge strane.”

Fionn Zarubica, Direktorka, Fionn Zarubica & Associates, Holivud (SAD), “Umetnost ili zabava?”, Holivud (SAD).

Hristina Mikić, Grupa za kreativnu ekonomiju “Razvojni potencijali Kreativnih Industrija u Srbiji: Ka Kreativnoj Srbiji 2020”

Martin Kern, Šef Operacija, Delegation of the European Union to the Republic of Serbia, “Program Evropske komisije: Kreativna Evropa 2014-2020”   

Konferensije:  Nemanja Milenković, Exit Festival

12:30 -14:00 Pauza

14:00 -16:00 Dostignuća kreativnih industrija Srbije

Festivali:
Dušan Kovačević, Osnivač i direktor, Exit Festiva,  “Kako je EXIT kao multiplatforma sačinjena od kreativnih industrija napravila zvanično najbolji veliki evropski festival “

Urban Design: 
Ivan Lalić, Direktor, Mikser,  “Sava Mala Creative District”

Fashion:
Nenad Radujević, Direktor, Modni studio “Click”

Film:
Ana Ilić, Izvršni direktor, Srpska filmska asocijacija, “Koprodukcija holivudskih  filmova u Srbiji”

IT:
Mirko Topalski, Direktor, Eipix  Entertaiment, “Procvat industrije  video igara Srbije na primeru kompanije Eipix“

Konferensije:  Nemanja Milenković, Exit Festival