Home

VESTI

„Kaiser Chiefs” oduševili publiku

No Comments EXIT

Glavne zvezde „Tuborg green festa” zabavili fanove u u Zagrebu. Publiku su dodatno zagrejali i zagrebački elektro-pop sastav Lolobrigida, makedonski kompozitor Kiril Džajkovski i poznati reper Edo Maajka

 

Zagreb – Popularni muzički festival „Tuborg green fest” održan je u petak u Zagrebu. Time se osim Srbije, Rusije, Bugarske i Kazahstana i Hrvatska pridružila organizaciji ovog veoma popularnog muzičkog spektakla. Vodeće zvezde večeri bili su članovi britanskog rok benda „Kaiser Chiefs”. Osim njih, publiku su zagrejali i zagrebački elektro-pop sastav Lolobrigida, makedonski kompozitor Kiril Džajkovski i poznati reper Edo Maajka.

 

Poznati hrvatski reper je u sporom ali oštrom hip-hop ritmu u prepoznatljivom stilu govorio o socijalnoj nepravdi, ljubavi, mržnji, ratu i ljudima uopšte i ponovo pokazao da je jedan od njihovih najboljih umetnika ovog pravca muzike.

 

Pevač „Kaiser Chiefs-a” Riki Vilson ponet atmosferom uzavrele publike, već se na pola prve pesme bacio meÄ‘u fanove i nastavio sa spektaklom. Publika je svaku pesmu burno ispratila glasno recitujući poznate stihove i imala ekskluzivnu priliku da premijerno čuje neke od pesama koje će se naći na novom albumu grupe. Koncert je delovao veoma živo, dok su članovi benda do samog kraja, uz puno energičnosti držali publiku budnom. Fest je održan u sportskoj sali Dražen Petrović koja je uspela da primi veliki broj fanova, uglavnom mlaÄ‘e populacije. To je ujedno, bio i jedan od najaktuelnijih nastupa ove grupe koja 13. oktobra izdaje novi album, treći po redu.

 

Rokeri „Kaiser Chiefs” su već dobro poznati publici u ovom delu Evrope, pored ostalog i po sjajnim nastupima u Beogradu i Zagrebu.

 

„Tuborg green fest” zabava počela je još 2005. godine u Moskvi gde su, na prvom festu, nastupili grupe „Foo Fighters” i „Garbage”. Od te godine festival neprekidno putuje ovim delom Evrope, i iz godine u godinu potvrÄ‘uje status vrhunskog muzičkog dogaÄ‘aja na kojem su već nastupale najveće svetske zvezde, poput grupa „Metalike”, „Red Hot Chilli Pepersa”, „Franc Ferdinanda”, „Whitesnake.a” „Cypress Hill-a“ i drugi.

Izvor:

Politika

A. Todorović