Home

VESTI

A3:3E izložba

No Comments EXIT

A3:3E izložba

Odabrani radovi sa konkursa A3:3E kolektiva A3.Format i Exita biće izloženi na Petrovaradinskoj tvrđavi tokom festivala.

Međunarodni konkurs A3:3E, za mlade umetnike do 30 godina, otvoren je 30. aprila za sve radove A3 formata na teme: životna sredina (Environment), Evropa (Europe) i evolucija (Evolution).

 

Zaštita životne sredine centralna je tema desetog Exita i jedan od najvažnijih problema današnjeg sveta. Svetska ekonomska kriza samo je podcrtala potrebu za odgovornijim odnosom prema sredini u kojoj živimo.

Budućnost Evrope kao političko-ekonomske tvorevine i kao simbola predmet je nebrojenih analiza i polemika. Evropa je simbol najozbiljnijih i najbizarnijih teorija od kraja istorije do sudara civilizacija. Ipak, iako još nisu jasne ni njene granice ni vrednosti na kojima počiva milioni žele da budu njen deo.

 

 A3:3E izložba

 

Na Petrovaradinskoj tvrđavi imaćemo prilike da vidimo radove umetnika sa raznih strana sveta:

01. Đorđe Jovanović – Belgrade/New York
02. Žiga Artnak – Ljubljana
03. Žiga Aljaž – Ljubljana
04. Matija Drozdek – Osijek
05. Milica Stojšić – Novi Sad
06. Diana Stabih – Berlin/Novi Sad
07. Samo Pedersen – Berlin
08. Kuga & Miloš Pusić – Novi Sad
09. Olivia Solis Joler – Havana/Novi Sad
10. Maja Dražić – Ruma
11. Anton Bereš & Bojana Knežević – Novi Sad
12. Dragan Marković – Brussels
13. Branislav Milošević – Ljubljana
14. Tomislava Sekulic – Novi Sad
15. Troy Sizer – Golden Coast
16. Lorenzo Picchiotti – Florence
17. Zlatomir Simić – New York
18. Vladimir Jugović – Novi Sad
19. Vladimir Samardžić – Novi Sad
20. Stanislava Zdjelar – Novi Sad

Ove godine navršava se 150 godina od Darvinove teorije o poreklu vrsta. Teorija evolucije otvorila je nauci puteve kojima je čovek drastično unapredio poznavanje sopstvene prirode. Vek i po kasnije milijarde se troše kako bi se ova teorija oborila, a milioni se protiv nje bore strašću kojoj je teško naći poređenje.

A3.Format je art-dizajn kolektiv osnovan sa ciljem da promoviše mlade dizajnere iz regiona Jugoistočne Evrope koji se bave nekomercijalnim dizajnom, pre svega preko bloga a3format.blogspot.com i sajta a3format.org.

 

 

 

Izvor:

exitfest.org