Home

VESTI

Enio Moricone pred prepunom Arenom

No Comments Festival

 

U okviru Gitar Art Festivala večeras će u Beogradskoj Areni nastupiti čuveni italijanski kompozitor Enio Morikone, na Dan zaljubljenih 14. februara, sa svojim simfonijskim orkestrom "Roma Sinfonietta".

 

Na koncertu će pod dirigentskom palicom Darinke Matić Marović nastupiti 100 pevača akademskog hora "Obilić" AKUD Univerziteta u Beogradu "Branko Krsmanović". Za ovaj nesvakidašnji koncert Beogradska arena će ugostiti 200 vrhunskih muzičara na sceni, koji će skoro dva sata izvoditi neke od najromantičnijih melodija našeg vremena, navodi se u saopštenju Gitar art festivala.

 

Morikone, prepoznatljiv po muzici za više od 500 filmskih i televizijskih dela, će, kako je najavljeno, u Areni predstaviti neke od najpoznatijih muzičkih tema za filmove "Malena", "Misija", "Dobar, loš, zao", "Nesalomivi", "Bilo jednom u Americi", "Cinema Paradiso" i druge.

 

Nakon što su rasprodate sve ulaznice za parter i donje tribine za koncert Enija Morikonea, u prodaju je pušteno još 3.000 ulaznica za gornje tribine Beogradske arene po jedinstvenoj ceni od 2.000 dinara. Ulaznice se prodaju isključivo na blagajni Beogradske arene.

 

 

 

 

Najbolji italijanski solisti

 

Simfonijski orkestar "Roma Sinfonietta" je osnovan 1993. godine, ima 96 članova i čine ga neki od najboljih italijanskih muzičara i solista.

 

Poseban deo koncerta biće posvećen gitari gde će solista Roberto Fabri zajedno sa orkestrom premijerno izvesti delove Morikoneovih kompozicija, originalno pisanih za proslavljenog violončelistu Jo-Jo Ma.

 

Drugi solista na gitari biće Karlo Markione, jedan od najboljih evropskih gitarista nove generacije i predavač na uglednom Konzervatorijumu u Mastrihtu.

 

Koncert velikana svetske muzike održaće se u okviru jubilarnog, desetog po redu Gitar art festivala, a u saradnji sa "Jugokoncertom" i "Arenom Beograd".