Home

VESTI

Elemental, SevdahBABY i Colorstar na Trenchtown festivalu

No Comments Festival

Elemental, SevdahBABY i Colorstar na Trenchtown festivaluNa regionalnom festivalu Trenchtown, koji će se održati od 30. aprila do 2. maja 2012. godine u Etno kampu nedaleko od Palića, nastupiće jedan od najpoznatijih hip hop sastava u regionu Elemental, popularni beogradski producent i DJ SevdahBABY sa svojim bendom i poznata mađarska grupa colorStar.

 

Sa ova tri izvođača je kompletiran program na Velikoj bini Trenchtown festivala:

 

30. april – Eva Braun, Eyesburn, Superhiks
1. maj – SevdahBABY, Elemental, Atheist Rap
2. maj – Roots Rocket, Jinx, colorStar

 

Danas, kao i pre šest godina, SevdahBABY (www.sevdahbaby.com) je jedan čovek. On se zove Milan Stanković i on najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture. Ne boji se optužbi za jeres ni od jedne vrste publike: ni od strane ljubitelja mainstream ili balkanske folk muzike sa jedne ili predstavnika urbane, klupske kulture na drugoj strani. On snažno veruje da je muzika univerzalna, da je balkanski sevdah isto što i američki blues ili brazilska tristessa. Iza sebe ima hvaljeni album Ganc novi FUNK!  i više izuzetno popularnih singlova i remixa kao što je remix pesme Srđana Jula Koketa, 3 poljupca i Ljubi me brzo, žurim (u originalu grupa KIM). Na Velikoj bini Trenchtown festivala SevdahBABY će nastupiti 1. maja sa kompletnim bendom u čijem sastavu su Djixx (ženski vokal), Milan Stanković (vokal, gitara, talkbox), Lou Benny (MC), Andreja Jovanović (bubnjevi) i DJ Prema – scratch, matrice, efekti. Kvalitetna plesna muzika odsvirana uživo – nemojte propustiti.

 

 

 Elemental, SevdahBABY i Colorstar na Trenchtown festivalu

SevdahBaby

 

 
Atraktivna mešavina repa, funka, rocka, jazza i soula u izvedbi odlične grupe muzičara učinili su hrvatski bend Elemental (www.elemental.hr) regionalnom koncertnom atrakcijiom. Grupa je osnovana 1998. godine i iza sebe imaju pet studijskih albuma. Jezgro benda čine Mirela Priselac Remi (pevačica i MC) i Luka Tralić Shot (MC i producent), a uz njih tu su i Erol Zejnilović (gitara), Davor Zanoški (klavijature), Konrad Lovrenčić (bas), Ivan Vodopijec (bubnjevi) i Vida Manestar (prateći vokali). Elemental je verovatno najbolji predstavnik „organskog“ ili „sviračkog hip hopa“ u celom regionu.

 

 

 Elemental, SevdahBABY i Colorstar na Trenchtown festivalu

Elemental

 

 

colorStar (www.reverbnation.com/colorstar) je osnovan u Budimpešti 1996. godine, a debi album Heavenicetrip! objavljuju dve godine kasnije. Nakon toga pojavljuju se još dva izdanja Via La Musica i Komfort. Njihova muzika se može opisati kao kompleksan konglomerat raznih electro pravaca, space rocka, psihodelične muzike, etno i eksperimentalnog plesnog zvuka… Vrlo originalno i prijemčivo. Progresivna plesna muzika na Velikoj bini poslednjeg festivalskog dana, 2. maja.
 

Elemental, SevdahBABY i Colorstar na Trenchtown festivalu

Colorstar

 

 

Online prodaja ulaznica za 12. regionalni muzički festival Trenchtown je u toku, a karte se mogu kupiti preko sajta Gigstix (www.gigstix.com) po ceni od 820 dinara za pojedinačne (jednodnevne) ulaznice i 1.980 dinara za komplet karata za sve dane Festivala. Sa načinom kupovine karata možete se upoznati na našem sajtu. Fizička prodaja ulaznica počinje 2. aprila, a uskoro će biti poznata i prodajna mesta.

U okviru festivalskog prostora, koji je kompletno ograđen, nalazi se kamp čiji se kapacitet zbog velikog interesovanja svake godine povećava.  Svi koji kupe komplet ulaznica imaju besplatan smeštaj u kampu. Zbog bolje organizacije i komfornijeg smeštaja, svaki kamper pojedinačno treba unapred da rezerviše svoj boravak u okviru kampa. Smeštaj u kampu se rezerviše tako što se popuni kratak online formular na sajtu Festivala – www.trenchtown.org i već možete početi sa pakovanjem i odbrojavanjem do početka Trenchtowna. Broj šatorskih mesta je ograničen, a interesovanje veće nego prošle godine, zato požurite sa svojom rezervacijom.

Sajt Trenchtown festivala – www.trenchtown.org

Festival organizuje Fondacija “Danilo Kiš” iz Subotice.