Home

VESTI

Echo & the Bunnymen na JPL ’09

No Comments Festival

Echo & the Bunnymen na Jelen Pivo Live ’09Legendarni engleski post punk sastav Echo & the Bunnymen zvezde su ovogodišnjeg Jelen Pivo Live 09 festivala, koji će se održati 18. i 19. septembra u beogradskom Studentskom kulturnom centru!

 

Echo & the Bunnymen nastupiće drugog dana festivala, 19. septembra, i prvi put se pokloniti domaćoj publici u godini kada obeležavaju 30 godina od osnivanja benda!

Ekskluzivno za našu publiku, Echo & the Bunnymen će na ovogodišnjem Jelen Pivo Live ’09, premijerno izvesti pesme sa novog studijskog albuma benda, pod nazivom ’The Fountain’, koji će se u prodaji pojaviti 12. oktobra.

 

Radi se o jedanaestom studijskom albumu benda koji je producirao John McLaughlin, dok je jednu od pesama bend napisao zajedno sa liderom sastava Coldplay, Chris Martinom. Prvi singl sa albuma biće pesma "Think I Need It To" koja će se u prodaji pojaviti 28. septembra, dok 4 nove pesme ’Think I Need It Too’, ’Do You Know Who I Am’, ’Proxy’ & ’Drivetim’ možete da čujete na zvaničnoj web stranici benda i sajtu MySpace.

 

Echo & the Bunnymen na Jelen Pivo Live ’09

 
Echo & the Bunnymen nastali su u Liverpulu 1978. godine a bend i dalje predvode Ian McCulloch i Will Sergeant. Svoj prvi singl "Pictures on My Wall"/"Read It in Books" bend je objavio još 1978. godine, a singl je pratilo debi izdanje ’Crocodiles’ koje je dospelo među 20 najprodavanijih izdanja u Britaniji. Proboj na britnaskoj sceni bend doživaljava sa albumom "Heaven Up Here" (1981.) i singlom "The Cutter". Sa albumom ’Ocean Rain’ bend nastavlja da ređa hitove, a ovo izdanje im donosi i proboj na američko tržište i kultni status u SAD koji će ih pratiti do današnjeg dana. McCulloch je bend napustio 1988, dok je bubnjar Pete de Freitas apoginuo u saobraćajnoj nesreći 1989. godine što je na kratko označilo kraj benda. McCulloch i Sergeant su 1994, ponovo počeli da zajedno rade pod imenom Electrafixion; da bi pod imenom Echo & the Bunnymen 1997. godine objavili album ’Evergreen’. Bend je 2002. dobio ’Q Inspiration’ nagradu za "inspirisanje generacije novih muzičara, pesama i ljubitelja muzike".

Prodaja ulaznica za predstojeći, četvrti po redu Jelen Pivo Live festival 09 počeće od 31. jula na blagajni Studentskog kulturnog centra.  
Jelen Pivo je organizator i pokrovitelj najvećih muzičkih dešavanja u zemlji. Pokrenut 2006. godine, muzički festival Jelen Pivo Live, posle dužeg vremena na jednom mestu okupio je sve važnije domaće bendove. Tradicija je nastavljena i 2007. godine sa festivalom koji je prevazišao sva očekivanja. Među učesnicima festivala 2007. godine našli su se Ian Brown, Happy Mondays, Garry Moore, Darko Rundek, Laibach, Dado Topić, Disciplin A Kitschme, Partibrejkers, Darkwood Dub, Let 3, Hladno pivo, Plejboj, Obojeni Program, Marčelo i mnogi drugi. Već 2008. godine preko 17.000 ljudi uz Jelen osveženje i zvuk gitarskog rocka, uživalo je u trećem po redu Jelen Pivo Live Festivalu. Kada su nastupili: Iggy and The Stooges, Dinosaur Jr, The Lemoheads, Disciplin A Kitschme,  Partibrejkers, Električni orgazam, Majke, Jarboli, Repetitor, Hypnotized, Strip i Shiroko.