Home

VESTI

E-Play na Tuborg Green Festu

No Comments Festival

 Popularni beogradski sastav „E-Play“ nastupiće na ovogodišnjem "Tuborg Green Festu" koji će se održati u Beogradskoj areni, u sredu 2. jula.

Posle sastava "E-Play" u Areni će nastupiti britanske zvezde „Franz Ferdinand“, popularni američki hip-hop sastav „Cypress Hill“ i danski pop duo „The Raveonettes“. Takođe, počela je i prodaja mesta u ložama Beogradske arene za ovaj jednodnevni festival.

„E-Play“ ovih dana privode kraju snimanje novog albuma pod radnim naslovom „Drago mi je da smo se upoznali“ koji bi trebao da se pojavi ove jeseni. Pripreme za treći studijski album počele su u decembru prošle godine. Većina pesama snimljena je u „Studiju 5“ PGP RTS-a, dok su pojedine deonice dovršene u intimnijem prostoru studija „Vitas“. Produkciju albuma radi Nikola Vranjković iz sastava „Block Out“, a kao gosti pojavljuju se bubnjar Aleksandar Petrović Alek (Eyesburn) i klavijaturista Dejan Hasečić.


„E-Play“ postoje još od 1998. godine, a prvi, istoimeni album je izašao u novembru 1999. godine. Neke od pesama benda su se našle u filmovima „Munje“ (Prvi pogled tvoj) i „Lavirint“ (In The Middle), a bend je dosad nastupao na brojnim festivalima i samostalnim koncertima. „E-Play“ 2004. i 2005. godinu provode u pripremanju i snimanju drugog albuma, sarađujući sa producentom Nikolom Vranjkovićem.

„E-Play“ danas funkcioniše u „mešovitom“ sastavu, bend predvode dva ženska vokala, gitaristkinja Biljana Todoroski i basistkinja Maja Cvetković, a prate ih bubnjar Damjan Dašić i programer Marko Milivojević. Maja i Biljana su učestvovale na kompilaciji „Kao da je bilo nekad“ posvećenoj Milanu Mladenoviću, gde su sa Kojom iz benda „Disciplin A Kitschme“ obradile pesmu „Zemlja“. Članovi sastava „E-Play“ u osnovni rok izraz uvode i sadržaj drugačijeg, često elektronskog zvuka. Poznati su po žestokim nastupima i brzim, energičnim numerama sa dinamičnom ritam sekcijom koju prati snažan gitarski zvuk uz dodatno elektronsko programiranje po kojem su poznati kao jedna od retkih bendova

Redovna prodaja ulaznica za "Tuborg Green Fest" traje od 15. aprila, a ulaznice po ceni od 2090 dinara za parter i 2490 dinara za tribine mogu se kupiti u prodajnoj mreži Bilet servisa i IPS prodavnica, kao i na blagajni Beogradske arene.

Svi koji su putem Internet prodaje na www.exitfest.org kupili ulaznice, svoje vaučere će moći da zamene za ulaznice od 30. juna na biletarnici Beogradske arene. Kupcima ulaznica za "Tuborg Green Fest" koji su pritom kupili i ulaznice za Egzit festival, kurirska služba će ulaznice za oba događaja isporučiti na adresu koju su ostavili u aplikaciji.

Na blagajni Beogradske arene se mogu kupiti i mesta u ložama u jednoj od najboljih evropskih dvorana. Cena jednog mesta u loži je 4400 dinara, dok je 40.000 dinara cena zakupa cele lože od 10 mesta. Zakup cele lože od 15 mesta košta 60.000 dinara.