Home

VESTI

Dolina fest 2011, Niševac

No Comments Festival

Dolina fest, NiševacDolina Fest sa porukom Back to the Village održava se četvrti put u Niševcu, pored Svrljiga od 29 – 31. jula. Sviraju Kerber, Del Arno band i Miloš Krstić – Krle.

Dolina Fest, muzičko – ekološki festival, ugostiće 29. jula poznate muzičare. Grupa Kerber, poznati niški sastav, u Niševcu će, uz odlično ozvučenje i svetlo, neformalno proslaviti 30 godina rada!

 

Pored Kerbera, istog dana svira jedan od najpopularnijih domaćih rege sastava Del Arno bend kao i vrsni niški gitarista Miloš Krstić – Krle koji će promovisati svoj prvi solo album.

 

 

Dolina Fest 2011 - Kerber
Dolina Fest 2011 – Kerber

Specifičnost ovogodišnjeg Dolina Festa je okupljanje korisnika popularne društvene mreže Twitter iz cele Srbije  –  prvi Twit Up na selu – Dolina Fest TwitUp!

Karta za muzičko veče festivala Dolina Fest mogu se kupiti u predprodaji po ceni od 400 dinara.

Dolina Fest – Istorijat

Dolina Fest je osmišljen krajem 2007. godine i rođen je iz velike potrebe meštana Niševca da svoje selo učine boljim mestom za život.

Izražena migracija i niska stopa nataliteta postavljaju selo na rub egzistencije. I ono ne umire zbog nedostatka hrane ili nezaposlenosti – jer hrane i zemlje ima sasvim dovoljno, već zbog konstantnog ne dešavanja i izgubljenog samopoštovanja.

 

 

Dolina Fest 2011 - Del Arno Bend
Dolina Fest 2011 – Del Arno Bend
 

Bogatstvo je tamo gde nam je srce i nema potrebe da sebe tražimo na asfaltu nekih velikih gradova kojima ne pripadamo.

Projekat Back to the village obuhvata tradicionalno i moderno u kulturi i umetnosti, a upravo takav, u prisnoj vezi sa prirodom i ušuškan u lepotu, on zadovoljava osnovne socijalne potrebe zapostavljenih u malim sredinama.

Decentralizacija kulture i društvenog života ostvarena kroz organizaciju najrazličitijih vrsta aktivnosti vraća samopoštovanje i dostojanstvo selu, seoskom domaćinstvu, mladom čoveku na selu i poslu koji on obavlja.

 

 

Dolina Fest 2011 - Miloš Krstić Krle
Dolina Fest 2011 – Miloš Krstić Krle
 

I danas, kada pitate nekoga iz naših krajeva šta ima novo on vam neće slegnuti ramenima i reći: „Šta ima – nema ništa, i Bog dig'o ruke!“. Pohvaliće vam se koncertima, gostima, novim poznanstvima…

Danas se u žižu interesovanja stavljaju mogućnosti – kako da svima nama bude bolje!

 

 
 
Swtaljnije o festivalu na: