Home

VESTI

Dobrodošli na Musicology festival!

No Comments Festival

Dobrodošli na Musicology festival!Na juče održanoj prvoj press konferenciji Musicology festivala, prisutnim medijima direktor festivala, gdin Miša Relić, rekao je da će se ovaj novi letnji muzički festival, u organizaciji BitefArtCafe kluba, održati od 24-27. jula u Beogradu, na teniskim terenima Kalemegdana.
  
Festival je zamišljen kao projekat koji promoviše kvalitetnu muziku i koji će se razvijati iz godine u godinu, kako programski, tako i kada su edukativne i kreativne muzičke aktivnosti u pitanju ( radionice, interaktivna predavanja…). Samim tim je adekvatan slogan festivala “Study of music“.  
  

Ove godine, Musicology će trajati četiri dana, a očekuje se da dnevno kroz festival prođe 1500 ljudi. Glavni program će sačinjavati četiri inostrana hedlajnera, dok je pretprogram rezervisan za domaće izvođače. Nakon nastupa hedlajnera, program se premešta u Summer Stage BitefArtCafe, gde se nastavlja afterparti uz podršku DJ-eva.

„Nećemo pokušavati da se takmičimo sa drugim festivalima. Makar ne za sada. Širićemo se u okviru naših mogucnoati ali ovo nije muzika za mase i necemo raditi očekivane koncerte. Pokušaćemo da pokažemo neku našu stranu muzike” izjavio je direktor festival, Miša Relić.

Hedlajneri Musicology festivala 2014. su Mario Biondi, Keziah Jones i Dirty Loops, a uskoro će biti poznat i četvrti hedlajner koji će i otvoriti festival.

Mario Biondi
Petak 25.7.

Italijanski džentlmen, pevačka pop/ soul/ džez zvezda, mnogima poznat kao beli Beri Vajt, nastupiće drugog dana festivala, u petak 25.7. sa svojim bendom na Musicology festivalu. Mario Biondi je lansirao svoju karijeru 2006. godine albumom “Handful of soul” i od tada, njegov muzički put je imao samo uzlaznu putanju. Poslednji pevačev album, “Sun”, izašao je 2013, a kao producent albuma potpisuje se sam Mario Biondi i frontmen benda Incognito, Jean Paul Maunick, iliti Bluey. Na albumu se nalazi i duet sa muzičkom legendom, Chaka Khan.

 

 

 Dobrodošli na Musicology festival!

Dirty Loops

 

 

Keziah Jones
Subota 26.7.

Hedlajner trećeg dana festivala biće harizmatični pevač, gitarista i kantautor, Keziah Jones. Ovaj muzički revolucionar, poreklom iz Nigerije,  je svojom neobičnom tehnikom sviranja i mešanjem sirovog bluza i oštrog fanka, stvorio žanr koji sam naziva "blufunk".

“Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro. “ kaže Kezaja.

Keziah Jones će drugu godinu za redom nastupiti u Beogradu, nakon što je prošle godine rasprodao koncert za nekoliko dana i oduševio publiku u klubu Summer Stage BitefArtCafe. Kako mnogo Kezajinih fanova nije uspelo da dođe do svoje karte, ovog leta Musicology festival pruža šansu da čujete Kezajine stare hitove, ali i pesme sa novog albuma “Captain Rugged”.

“Captain Rugged” ima trostuko značenje kada je Keziah Jones u pitanju. Radi se o pevačevom alteregu, imenu njegovog novog albuma, ali i stripa čiji je kapetan Rugged glavni lik, a dobija se uz originalni primerak albuma. Kapetan Grubi, kako bi se moglo prevesti ime junaka, predstavlja satiru o moći, politici i magiji. Kroz njegov lik Kezaja priča priče o imigraciji, izbeglicama, srušenim snovima i izgnanstvu. Sa druge strane, njegova misija je da svetu pokaže lice moderne Nigerije i Lagosa, punog mladih i talentovanih ljudi izmešane kulture, lice koje je potpuno zanemareno u medijima širom sveta.

 

Dirty Loops
Nedelja 27.7.

S vremena na vrema pojavi se bend koji prkosi definiciji, bend tako jedinstven u svom pristupu muzici da okreće žanr naglavačke i ostavlja vas sa pitanjem “ Šta je to bilo?”  Upravo to je uradila švedska najbolje čuvana tajna, Dirty Loops.

Nastup Dirty Loops na Musicology festivalu 27. Jula, biće njihov prvi nastup u Srbiji, a ujedno i u ovom delu Evrope.

Bend je gotovo preko noći postao hit na fejsbuku i jutjubu. Formiran 2009. godine, ovaj švedski trio izvrće pop pesme na način na koji to nikada nije rađeno. Njihova obrada pesme “Just Dance” Lady Gage i ujedno njihov prvi spot, bez ikakve promocije je sakupio preko 100 000 pregleda i 10 000 šerova za menje od dva meseca. Posle ovolikog uspeha tada još uvek anonimnih mladića, svaki sledeći video Dirty Loops je postigao ovoliku gledanost u roku od par dana.

 

 

Dobrodošli na Musicology festival!

Mario Biondi

 

Ove godine, Dirty Loops je izdao i svoj prvi autorski album pod nazivom “ Loopified” i dokazao da njihova originalnost doseže mnogo dalje od inovativnog obrađivanja tuđih pesama, te da je njihov autorski materijal još spektakularniji od već popularnih kavera. Dokaz tome je da je prvi singl sa albuma “Hit me” ušao u Top 10 u Japanu.

Festival će, pored inostranih zvezda, ugostiti i domaće autorske bendove, među kojima su Vasil Hadžimanov bend i MaraQYa, a moguće je da upravo Musicology bude povod jednog zanimljivog kambeka.

Vasil Hadžimanov i Marko Stojanović, frontmen benda MaraQYa, bili su druga dva gosta konferencije za novinare.

„Neće nam biti prvi put da sviramo pre velikih izvođača ali ću pre svega privatno uživati na koncertima Dirty Loops i Keziah Jones, čiji sam veliki fan, a nikada ih nisam slušao uživo. Moja ćerka takođe obožava Dirty Loops.” rekao je Vasil Hadžimanov na konferenciji za medije.

„Radujem se nastupu na Musicology festivalu, između ostalog jer se nadam da ćemo tada već moći da predstavimo novi album. Takođe, jedva čekam Mariov nastup.” Izjavio je Marko Stojanović.

Među DJ-evima koji će svoju setlistu prezentovati posetiocima Musicology festivala na, naćiće se i proslavljeni DJ, producent, gitarista i vođa benda, Nicola Conte.

Karte se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 1200 dinara i 1700 za VIP za prvi kontigent karata.