Home

VESTI

Dis-patch završnica

No Comments Festival

Dis-patch završnicaOvog vikenda na 6 različitih lokacija u Beogradu održaće se brojni programi drugog, završnog vikenda ovogodišnjeg osmog Dis-patch festivala.

 

Tokom prethodnog vikenda predstavljen je omaž Viktoru Vazareliju – izložba "Patherns" autora Izvanrednog Boba i Lillevana Pobjoya, kao i koncerti koje su izveli Ola Horhe, Agf/Delay, Kim Hiorthoy, Uusitalo, Cheap & Deep Productions, Sloxxx, Secondo, Smirk, AM/PM i ovogodišnji Artist in Focus gost – Vladislav Delay. Njegova prva zvučna instalacija, koja je imala svoju svetsku premijeru na ovogodišnjem festivalu, je otvorena u CZKD-u (Birčaninova 21) do nedelje 08. novembra, 12-20 h. 

Ovonedeljna završnica obećava još  puniji program koji će obuhvatiti audio-vizuelne nastupe, koncerte, predavanja, diskusije i žurke. Predstaviće se nemačka izdavačka kuća Raster-Noton, zatim kvartet Vladislava Delaya koji je tokom prethodne nedelje snimao svoj debi album u studijima Radio Beograda i samostalnim koncertom legendarni finski duo Pan Sonic, koji će i zatvoriti festival.  

 

Dis-patch završnica

 

Proslavu 10 godina postojanja Belgradeyard Sound Systema (osnivača festivala) obeležiće gostovanja vodećih dubstep performera Kode 9 & The Spaceape iz Londona, kao i techno koji će pružiti T++ iz Berlina. Od domaćih autora, ovog vikenda nastupaju Wo0, K.O.F.Y, Felony Flats i Belgradeyard SS sa DJ setom.  

 

Dis-patch završnica

 
U subotu i nedelju biće održane i dve panel diskusije i dva predavanja, u KC Rex i Gradskoj biblioteci. Posetite sajt festivala za sve detalje o programu. 

 

Dis-patch završnica

 

Zvanični afterparty festivala očekuje vas u nedelju od 22 h u klubu Batler (Francuska 12), uz specijalno gostovanje Last FM DJ tima iz Londona i Billy Jean Collection iz Pariza.

 

www.dis-patch.com