Home

VESTI

Dis-patch festival u izboru najboljih

No Comments Festival

Dis-patch festival u izboru najboljihNovo, osmo izdanje beogradskog festivala Dis-patch, koje će biti održano u periodu od 23.10. do 08.11. na brojnim lokacijama u Beogradu, našlo se u izboru deset najboljih svetskih festivala za oktobar mesec, koji sačinjava kultni web-magazin posvećen elektronskoj muzici i klupskoj kulturi – Resident Advisor.

 

Dis-patch se nalazi na visoko-kotiranom 3. mestu, dok ispred njega stoje Dis-patchev partnerski festival Unsound iz Krakova i glomazni Amsterdam Dance Event. Iza Dis-patcha, u izboru su se našli festivali iz Graca, Rejkjavika, Genta, San Franciska, Dablina…

Dis-patch će ove godine biti predstavljen pod sloganom "Prepare for offroad epiphanies", koji pored verne i sasvim nove domaće publike poziva goste iz regiona i čitave Evrope da se pridruže Beograđanima u istraživanju koncerata, izložbi, performansa, žurki,  filmova, predavanja i zvučnih instalacija kroz koje će se predstaviti preko 25 autora iz Finske, Nemačke, Velike Britanije, Švajcarske, Norveške, Argentine, Sjedinjenih Država, Irske i Srbije. 

 

Dis-patch festival u izboru najboljih

Okosnicu programa činiće nekoliko ekskluzivnih i specijalnih programa, a među njima se izdvaja Artist in Focus program kojim se predstavlja najveći deo opusa priznatog finskog producenta Vladislava Delaya (poznatog i kao Luomo), koji će predstaviti čak pet koncerata svojih različitih projekata i saradnji sa drugim muzičarima, kao i svetsku premijeru svoje prve zvučne instalacije "The Only Copy", koja preispituje temu recepcije i konzumiranja muzike u kontekstu njene današnje dostupnosti. Uz sve to, pre završnog koncerta VD Quarteta na Kolarcu, ovaj sastav će tokom boravka u Beogradu snimati svoj debi-album u studijima Radio Beograda.  

Rezidencijalni program, koji je prošle godine ugostio bubnjara Martina Brandlmayra, ovoga puta pruža priliku priznatom video-umetniku Lillevanu Pobjoyu iz Irske da u saradnji sa beogradskim kolegom Izvanrednim Bobom u galeriji Progres predstavi sasvim novi projekat posvećen začetniku kinetičke i optičke umetnosti Victoru Vasarelyu, koji se priprema specijalno za Dis-patch.  

 

Dis-patch festival u izboru najboljih


Novi festivalski sajt biće aktivan od 20. septembra, i pružiće kompletne informacije o programu, opciju rezervacije ulaznica i specijalne ponude i turističku podršku za posetioce iz inostranstva.  

http://www.residentadvisor.net/feature.aspx?1089

www.dis-patch.com