Home

VESTI

Dirty Loops prvi put u Beogradu

No Comments Festival

Dirty Loops prvi put u BeograduŠvedska najbolje čuvana tajna stiže u Beograd ovog leta. Bend je gotovo preko noći postao hit na fejsbuku i jutjubu. Formiran 2009. godine, ovaj švedski trio izvrće pop pesme na način na koji to nikada nije rađeno.

  

S vremena na vrema pojavi se bend koji prkosi definiciji, bend tako jedinstven u svom pristupu muzici da okreće žanr naglavačke i ostavlja vas sa pitanjem “ Šta je to bilo?”  Upravo to je uradila švedska najbolje čuvana tajna, Dirty Loops.
 

Dirty Loops će prvi put u ovom delu Evrope nastupiti  27. jula i to u Beogradu, na festivala Musicology, čija je ovo takođe prva godina održavanja. Musicology će trajati od 24. – 27. jula, a nastup Dirty Loops će zatvoriti festival.

Oni su dugogodišnji prijatelji i školski drugovi iz muzičke škole. Jona Nilsson ( vokal / klavijature ), Henrik Linder ( bas ) i Aron Mellergardh (bubnjevi) poreklom su iz Stokholma, a proslavili su se svojim kaverima pop pesama kojima su davali sopstveni pečat.

"Razlog zbog kojeg smo napravili Dirti Loops je bio čista zabavu i za kreativni odušak. Mnogo smo radili kao studijski muzičari ali nas to nije kreativno ispunjavalo. Počeli smo da radimo kavere baš kao izduvni ventil, za sebe . To je za nas bila sloboda", objašnjava Henrik.

Bend je gotovo preko noći postao hit na fejsbuku i jutjubu. Formiran 2009. godine, ovaj švedski trio izvrće pop pesme na način na koji to nikada nije rađeno. Njihova obrada pesme “Just Dance” Lady Gage i ujedno njihov prvi spot, bez ikakve promocije je sakupio preko 100 000 pregleda i 10 000 šerova za menje od dva meseca. Posle ovolikog uspeha tada još uvek anonimnih mladića, svaki sledeći video Dirty Loops je postigao ovoliku gledanost u roku od par dana.

 

 

 Dirty Loops prvi put u Beogradu

Dirty Loops prvi put u Beogradu

 

 

Ove godine, Dirty Loops je izdao i svoj prvi autorski album pod nazivom “ Loopified” i dokazao da njihova originalnost doseže mnogo dalje od inovativnog obrađivanja tuđih pesama, te da je njihov autorski materijal još spektakularniji od već popularnih kavera. Dokaz tome je da je prvi singl sa albuma “Hit me” uprao ušao u prvih 10 u Japanu.

Osim Dirty Loops, na festivalu će nastupiti Mario Biondi i Keziah Jones, dok je ime četvrtog hedlajnera festivala još uvek tajna. Domaće snage prvog Musicology-a za sada su Vasil Hadžimanov bend i MaraQYa.

Karte za festival se mogu naći na svim prodajnim mestima Eventima, a cene karata su 1200 dinara za jedan dan i 1700 za VIP deo, dok je cena kompleta karata 3999 dinara i 5699 za VIP.