Home

VESTI

Dinosaur Jr. @ Jelen Pivo Live

No Comments Festival

 Američki alternativni rok bend "Dinosaur Jr." nastupiće u Beogradu 5. septembra u okviru trećeg izdanja festivala "Jelen pivo live" koji se održava 5. i 6. septembra na Stadionu Tašmajdan.

Festival ove godine, 5. septembra, otvaraju ponovo oformljeni "Iggy Pop and The Stooges", a pored njih na bini će se iste večeri pojaviti i kultni američki rok bend "Dinosaur Jr.", kome će to biti i prvi nastup u karijeri u ovom delu Evrope.

Bend "Dinosaur Jr.", nastao pre 24 godine u državi Masačusets, u Beograd dolazi u okviru tekuće turneje na kojoj promovišu album "Beyond", objavljen 2007.

Svoj umetnički vrhunac bend je doživeo tokom 1990-ih. Specifičan zvuk solo gitare, kao i glas vođe Džeja Maskisa (J. Mascisa) imali su ogroman uticaj u svetu alternativnog rok pokreta poslednje decenije XX veka, a među njihovim obožavaocima bili su i članovi benda "Nirvana".

 

Glavni izvori inspiracije Džeja Maskisa, kada je stvarao "Dinosaur Jr." bili su klasici poput "The Beatles", "Rolling Stones" i "The Beach Boys", kao i hardkor pank i glasni rok, što je dovelo do prepoznatljivih promena dinamike njihovih numera.

U originaloj postavi benda, koja ih je i proslavila, bili su gitarista Džej Maskis, basista Lu Barlou i bubnjar Marf.

Bend je do 1997. kada su se raspali objavio 7 studijskih albuma. Ponovo su se okupili 2005, a dve godine kasnije pojavio se "Beyond".

"Dinosaur Jr." dolaze u Srbiju ekskluzivno zbog "Jelen pivo live" festivala i posle nastupa na Tašmajdanu, odmah se vraćaju u Ameriku kako bi nastavili turneju.

Muzički festival "Jelen pivo live" pokrenut je 2006, a tada su, na jednom mestu nastupili svi važniji domaći bendovi. Tradicija je nastavljena i 2007. godine sa festivalom na kome su učestvovali Ian Braun, "Happy Mondays", Geri Mur, Darko Rundek, "Laibach", Dado Topić, "Darkwood Dub", "Let 3", "Hladno pivo", "Plejboj", "Obojeni Program", Marčelo i mnogi drugi.

Ulaznice za treći "Jelen pivo lajv" festival nalaze su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima širom Srbije, Bilet Servisa i Tiketlajna, kao i na Blagajni Doma omladine. Cena ulaznice za prvi dan festivala iznosi 1.200 dinara, dok je cena ulaznica za drugi dan 1.000 dinara. Komplet karata je u prodaji po ceni od 2.000 dinara. Ova cena ulaznica važiće do 14. avgusta.