Home

VESTI

Dimitri Hegemann na Resonate festivalu!

No Comments Festival

Dimitri Hegemann na Resonate festivalu!Ove nedelje u fokusu Resonate festivala – DIMITRI HEGEMANN!! Jugoslovenska kinoteka – 22. april 2017.
  
Resonate festival, u saradnji sa platformom We Are Europe i festivalom c/o pop iz Kelna, predstavlja Dimitrija Hegemana, jednog od osnivača berlinske tehno scene. Najpoznatiji je kao ko-osnivač čuvenog kluba Trezor u Berlinu i kao prostorni pionir koji ruinirane industrijske komplekse pretvara u objekte za razvoj kulture. Njegova misija ostvaruje se na uverenju da samo umetnost može spasiti mala mesta od propadanja u besmislenost.
  

Dimitri Hegeman (Dimitri Hegemann) je rođen 1954. godine u malom selu u Vestfaliji. U mladosti se seli u Berlin da bi mogao da realizuje svoje vizije alternativnog života. Počinje da studira muzikologiju na Freie Universität Berlin, 1978. i posmatra noćna dešavanja Zapadnog Berlina, vremenom postajući aktivan na muzičkoj sceni. U periodu od 1982. do 1990. organizuje pet festivala Berlin Atonal – novi kodovi vizije i zvuka. Godine 1986. otvara prodavnicu inspirisanu dadaističkim pokretom na mestu stare prodavnice cipela, koju naziva Fisch Buero, dok mesto registruje na Gospođicu Fisch koja je fantom. Dve godine kasnije, 1988. otvara acid house klub UFO.

 

 

 Dimitri Hegemann na Resonate festivalu!

Dimitri Hegemann na Resonate festivalu!

 

 

Posle pada Berlinskog zida, zajedno sa prijateljima otvara legendarni tehno klub Tresor između dva čuvena zida, u srcu ujedinjenog grada. Tresor postaje mesto rođenja tehno kulture – jednog od najvećeg pokreta prošlog veka. Uprkos tome, 2005. gradska uprava Berlina prodaje zemljište na kojem se klub nalazio osiguravajućoj kompaniji i Tresor je morao da bude premešten. U martu 2007. Hegeman pronalazi novi dom za Tresor i razvija novi koncept. Napuštena fabrika u sred Berlina postaje Kraftwerk Berlin, dom umetničkih dešavanja raznih vrsta. Njegovi najnoviji koncepti uključuju projekat Happy Locals i Akademiju za subkulturno razumevanje.   

 

Dimitri Hegeman će održati predavanje na predstojećem Resonate festivalu, koje ljubitelji klabinga i tehno muzike ne treba da propuste: subota, 22. april u 16h, Jugoslovenska Kinoteka.

Sve informacije o programu i kartama za Resonate festival možete pronaći na sajtu festivala: www.resonate.io

Facebook: @resonate.io
Twitter: @resonate_io ‬
Instagram: @resonate_io  
#res17