Home

VESTI

Digitalism na InMusic festivalu

No Comments Festival

Digitalism na InMusic festivaluResidentadvisor je napisao sledeće; "Ako Franz Ferdinand stvara rock muziku koja tera ljude na ples, Digitalism stvaraju plesnu muziku koja jera ljude na rock'n'roll."
 
Jens Moelle i Ismail "Isi" Tuefekci su hamburžani ujedinjeni pod nazivom Digitalism. Njihov muzički izraz je elektronika, a kako je uobičajeno u tom žanru, zanat su ispekli remiksirajući razne izvođače kao što su Klaxons, Test Icicles ili recimo Futureheads.
  

Rezultati su vrlo vidljivi, naime kada svira neki remiks Digitalisma, plesni podijumi se munjevito pune. Singlovi poput "Zdarlight" ili "Jupiter Room" koje su sami producirali, pokrenuli su hype oko ovog dvojca, a ubrzo ih jer primietila francuska izdavačka kuće elektronike Kitsuné, te im ponudila ugovor.

O debi albumu "Idealism", koji je izašao u junu 2007. godine, Jens je kazao sledeće "to je pokušaj širenja vidika i stvaranja novih struktura koje vam u isto vreme stvaraju osećaj nečeg vanzemaljskog i upuštanja u nešto sasvim novo."

 

 

 Digitalism na InMusic festivalu

Digitalism na InMusic festivalu

 

 

Godine 2007. izlazi singl "Pogo", na radost svih ljubitelja elektronike. Duo nakon toga više ne svira samo u klubovima nego redovno zauzimaju velike pozornice na cenjenim muzičkim festivalima poput Lollapalooze, Melt!-a, Hurricanea, Coachelle ili South By Southwesta.

Njihovi remiksevi redovno nalaze svoje mesto u popularnim video igricama, a na INmusicu ćemo ih gledati i slušati na OTP Wolrd Stageu. Vrlo atraktivan line up ovogodišnjeg INmusic festivala realizovan je zahvaljujući i podršci Ožujskog piva, OTP banke i Turističke zajednice Grada Zagreba. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima širom Hrvatske i u Dirty Old Shopu u Zagrebu, kao online putem Tisak Media Webshopa i službene stranice festivala inmusicfestival.com po ceni od 299 kuna.