Home

VESTI

Dave Clarke na Bačvice Beach festivalu u Splitu

No Comments Festival

Dave Clarke na Bačvice Beach festivalu u SplituNakon velikog uspeha prvog izdanja splitskog Bačvice Beach Festivala koje je privuklo više od 7000 posetilaca, ovoga leta 01. i 02. avgusta sprema se bolja i jača verzija događaja s dvodnevnim programom.

   

Prvi potvrđeni gost je DJ, producent i remikser, Dave Clarke iz Velike Britanije, inače uticajno lice tehno muzike i osoba koja je za ovaj žanr u svojoj zemlji napravila više nego iko drugi.
 

Najmokriji jadranski festival na najpoznatijoj splitskoj plaži ima za cilj da promoviše SPLIT kao parti destinaciju, te će u svom dvodnevnom programu ponuditi još zanimljivih gostovanja iz sveta elektronske muzike, među kojima će se naći i 10 – tak DJ – a iz Hrvatske i regije.

Prvog avgusta željno isčekuje se premijerni dalmatinski nastup " techno barona " kako ga je nazvao ugledni britanski radijski DJ i novinar John Peel. Bilo da nastupa na velikim festivalima, u kultnim klupskim prostorima ili manjim klubovima, Dave Clarke neguje izvanredan odnos sa publikom.
Ograničen broj " ranoptičjih " dvodnevnih ulaznica za ek Iu tržište biti će pušten u prodaju od subote 8.3. kroz online sistem Entrio.hr, po ceni od 75 kn. Cene će rasti kako se festival bude primicao, a nova imena objavljivala.

Dave Clarke ( UK ) www.daveclarke.com

Jedan je od najreprezentativnijih techno DJ – a. Njegova serija od tri singla, svi pod imenom Red, osigurala mu je slavu tokom 1995. i 1996. g gde je samo potvrdio poziciju najboljeg techno DJ – a i producenta u Engleskoj. Svi mogući kritičari na britanskoj techno i electro sceni su mu skinuli kapu kada je 1996. izdao svoj prvi album Archive One. Isti je proglašen najboljim techno albumom ' up to date ', i nikad ga ni jedan drugi nije mogao skinuti sa tog trona jer je doneo mnogo raznolikosti, prvenstveno inovativnim kombinovanjem hip – ​​hopa i techna.

No, to i ima smisla, jer je počeo sa hip – ​​hopom, pa je logično da on ' kuži posao ', tj da mu se nije posrećilo samo. Uz mešavine svega i svačega, Dejvu nisu strani ni izleti u tech – house, trip – hop i pogotovo electro. Najbolji mogući primeri njegove svestranosti su miksani CD – i " Electro Boogie 01:02 " koji spadaju u najbolje ikada izdate electro mikseve.

Nakon dugogodišnje pauze u produkciji tehnologija mu je omogućila da iskoristi svoje znanje maksimalno. Stoga je krajem 2011.g. nastavio gde je stao, udruživši snage sa mladim holandskim producentom Mr Džonsom, te su zajednički oformili duo Unsubscribe. Rezultat je serijal remikseva za autore kao što su Detroit Grand Pubahs, Gesaffelstein, Phil Kieran, Erol Alkan, Bois Noize, Octave One, Marc Romboi i Ken Ishii.

 

 

 Dave Clarke na Bačvice Beach festivalu u Splitu

Dave Clarke na Bačvice Beach festivalu u Splitu

 

 

Početkom 2013.g. ponovno aktivirao kao solo producent na različitim projektima, te je to svojevrsni povratak Britanca na svetsku muzičku mapu. Kao dugogodišnji ambasador elektronske muzike pokrenuo je i sopstvenu radio emisiju " Vhite Noise " gde promoviše electro i techno, nudeći priliku i mladim talentima da svoju muziku prezentuju prema vani.

Iskonska ljubav prema muzici osigurala mu je dugogodišnju uspešnu karijeru i veliko poštovanje na muzičkoj sceni, stoga je vrlo jasno da je svoj nadimak " The baron of techno " itekako zaslužio.

Informacije o festivalskim događanjima posetioci mogu pratiti na službenoj staranici festivala www.bacvicebeachfestival.com kao i na facebook stranici www.facebook.com / BacviceBeachFestival

ORGANIZATOR
Bačvice Beach Festival kojeg organizuje Ritmika Production započeo je 2012.g. uz gostovanje VESTBAM iz Nemačke, iako je ideja za sam festival nastala puno ranije, te je prvi događaj trebao biti još 2010. sa Carl Cokom, koji je slijedom okolnosti prebačen na splitsku Rivu.

Festival možete pogledati u video klipu na www.ioutube.com/vatch?v=CrKLH7ik5hk

 

 

Dave Clarke na Bačvice Beach festivalu u Splitu

Dave Clarke na Bačvice Beach festivalu u Splitu

 

 

PLAŽA BAČVICE
Split kao božanstvena parti destinacija i Bačvice kao jedna od najlepših plaža na Jadranu sa plavom zastavicom, pretvaraju se u veliki plesni podijum na otvorenom. Plaža Bačvice, jedna od retkih peščanih plaža nadaleko, a koja se nalazi blizu centra grada, magnet je za ljubitelje plesne muzike. Pozornica festivala okrenuta je prema moru tako da posetioci mogu plesati na pesku ili u samom plićaku što čini ovaj događaj najmokrijim festivalom elektronske muzike na Mediteranu.

ELEKTRONSKA MUZIKA
Elektronska plesna muzika trenutno doživljava veliku ekspanziju širom sveta, pogotovo u Americi, koja je tu scenu tek nedavno masovnije otkrila. Ironija je da su i techno i house došli iz Amerike, da bi tek prelaskom Atlantika krajem '80. Ih doživeli procvat u Evropi. Trenutno u Evropi postoje desetine festivala koji privlače stotine hiljada posetilaca. Hrvatska u poslednje vreme privlači sve više turista koji ciljano dolaze na ovakve događaje. Sve je više klubova, stranih i domaćih festivala, te je očigledno da je Hrvatska postala " svetska " parti destinacija. Moderni partijaneri su odlični potrošači koji dolaze aktivno provedu odmor, hrane se u restoranima, te posećuju i druge znamenitosti.