Home

VESTI

Čuvena bluzerka Ana Popović otvara Mikser Festival 3. juna

No Comments Festival

Čuvena bluzerka Ana Popović otvara Mikser Festival 3. junaSedmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se četvrti put u beogradskom kvartu Savamala, od 3. do 7. juna 2015. godine pod sloganom „Neizdrž”, sa snažnom namerom da uz učešće blizu 1000 stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta, ukaže na društveni potencijal kreativnog stvaralaštva.
  
Muzički program festivala će, nakon sjajnog januarskog koncerta u Mikser House-u, otvoriti čuvena bluz muzičarka Ana Popović. Ana će 3. juna u 21h ujedno otvoriti i novu binu Mikser festivala, na otvorenom, kapaciteta od 2500 ljudi, u Mostarskoj ulici na prostoru nekadašnjeg Miksališta.
  

Prošireni kapacitet muzičkog stejdža Mikser festivala omogućiće i da veći broj ljudi vidi i čuje sjajnu Anu Popović, obzirom da je njen januarski koncert u Mikser House-u rasprodat 10 dana pred nastup, pa su brojni fanovi ostali uskraćeni za sjajni spektakl.

Ana Popović je danas jedna od najpriznatijih svetskih bluz muzičara. Životni put i karijera su je naveli od Beograda, preko Holandije, pa čak do Memfisa, svetske prestonice bluza. Jedina je Evropljanka ikada nominovana za Debitanta godine u okviru WC Handy Awards, bluz verzije Oskara. Ana ima brojne nominacije i osvojene nagrada u Evropi i Americi, a nastupala je sa brojnim muzičkim legendama, poput Solomona Burka i B. B. Kinga. Zanimljivo je i da je Ana je već godinama zaštitno lice Fendera, najvećeg svetskog proizvođača gitara.

Kao predgrupa nastupiće bluz bend Cotton Pickers, nastao 2004. godine, a koji čine Jovan Stepić (gitara i vokal), Ivan Stepić (bas) i Uroš Ugrinović (bubnjevi). Neki od muzičkih uticaja na članove benda su Pink Floyd, Eric Clapton, B.B. King, Tommy Castro, Muddy Waters, kao i Ana Popović i drugi čije pesme je obradila ova grupa.

 

 

 Čuvena bluzerka Ana Popović otvara Mikser Festival 3. juna

Čuvena bluzerka Ana Popović otvara Mikser Festival 3. juna

 

 

Ulaznice za otvaranje Mikser Festivala 2015. nabavite na prodajnim mestima Gigs Tixa po specijalnoj promo ceni od 800 dinara za prvih 500 karata. Informacije o celokupnom muzičkom programu Mikser Festivala i satnici pratite na facebook.com/mikser.belgrade.

 

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.

Sjajna bluz muzičarka prva nastupa na novom stejdžu kapaciteta od 2500 ljudi.

ANA POPOVIĆ OTVARA MIKSER FESTIVAL 3. JUNA 2015.