Home

VESTI

Čudovišta izlaze noću – festival kućne muzike gostuje u Novom Sadu

No Comments Festival

Čudovišta izlaze noću - festival kućne muzike gostuje u Novom SaduSerija lo-fi autora i bendova različitih senzibiliteta predstaviće se 15. septembra u novosadskoj Crnoj kući (CK13).
   
"Čudovišta izlaze noću" je prvi mini festival lo-fi, kućne i minimalne muzike.  Na festivalu nastupaju autori i bendovi različitih senzibiliteta i žanrova koje najviše spaja način rada. Ogoljena, bez suvišnih aranžmana, neopterećena raskošnom produkcijom, lo-fi  muzika izbacuje jasnije na videlo ono o čemu je reč o muzici – pesmu i emociju, neposrednije predstavljajući ono što autor ima u glavi.
  

Daleko od amaterizma, svi učesnici ovog događaja su ljudi koji se već dugi niz godina bave muzikom, profesionalno, ili u bendovima, pozorištu i horovima. Neki od njih su kantautori koji nastupaju za klavirom ili gitarom, drugi koriste više elektroniku, treći, na primer, koriste matricu i električne gitare. Žanrovski, ovi autori se kreću od čistih pop pesama, preko neobičnog, teatralnog hip-hopa, neobične interpretacije različitih folk nasleđa, do elektronike, gitarske rok muzike i nojz zvuka. Većina izvođača je već imala prilike da se vidi uživo na manifestaciji Pesničenje, ali ovo je prilika da se svi oni vide zajedno i čuju na dužim nastupima.

 

 

 Čudovišta izlaze noću - festival kućne muzike gostuje u Novom Sadu

Čudovišta izlaze noću – festival kućne muzike gostuje u Novom Sadu

 

 

Festival poziva i sve zainteresovane Novosađane koji imaju neku muzičku viziju u začetku ili radikalne do-it-yourself završene stvari da se predstave ovom prilikom i prijave za učešće na mejl [email protected] sa sledećim informacijama: ime izvođača/čice, snimak muzike i tehnički zahtevi za nastup.

 

 

Izvor:

MTV