Home

VESTI

Cory B i Shirfy na Creamfield-u

No Comments Festival

Creamfields, jedna od najpoznatijih evropskih žurki pod vedrim nebom, ove godine obeležava deceniju svog postojanja.

Ustoličena u Engleskoj 1998. godine, svaki naredni put je privukla i na jednom metu okupila više desetina hiljada posetilaca, pa je pre četiri godine započelonjeno širenje po svetu, uz strogo pridržavanje kriterijuma koji garantuju kvalitetan provod na ma kojoj tački kugle zemaljske. Procenjeno je da je tokom proteklih 10 godina imala skoro milion posetilaca.

 

Povodom 10-godišnjeg jubileja, Creamfields će, osim u Engleskoj, biti organizovan na po jednoj lokaciji u srednjoj i istočnoj Evropi. Legendarni zaštitni znak Cream-a vijoriće se tako 2. avgusta na plaži Saturn crnomorskog letovališta Constanza u Rumuniji gde će ispred tri ogromne bine očekivanih više desetina hiljada ljubitelja dobrog provoda uživati u produkciji 12 svetskih disk-džokeja i njihovih 12 „naslednika” – talentovanih mladih DJ-a.

 

 

Za elektronsku muzičku scenu Srbije svakako da je veliko priznanje da će na Prime-pozornici, uz velikane kao što su Darren Emerson, Danny Howells, Seb Fonaine iz Engleske, Shlomi Aber iz Izraela, ili Felipe iz Austrije, nastupiti i dva DJ-a iz Srbije: CoryB i Shirfy. Nakon ploče izdate u Austriji, u julu je Worldwide Exclusive Records izdao njihov remix i Coryjev mix, a uskoro će jedan portugalski izdavač objaviti njihovo najnovije delo.

Nedavno su gostovali na pozornici u Bugarskoj, zatim u MaÄ‘arskoj, kao i na upravo završenom Exit-festivalu, ali ih naročitim ponosom ispunjava predstojeće gostovanje na Creamfields-u, jer je to (kako kažu) istinsko meÄ‘unarodno priznanje za njihov desetogodišnji rad.

Za nastup pripremaju specijalan set, vrteće i svoju muziku prilagođenu morskom ambijentu i atmosferi, sve začinjeno posebno pripremljenim efektima i najaktuelnijim ostvarenjima prijatelja svog producenta.

Opširnije:

www.creamfields.ro

www.myspace.com/djcorybclubbali
www.myspace.com/shirfy