Home

VESTI

Budi kreativan na 13. Summer3p festivalu

No Comments Festival

Budi kreativan na 13. Summer3p festivaluU okviru 13. Summer3p festivala, koji će se održati od 23. do 26. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću.

 

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 21 a u četvrtak i nedelju od 23 do 01h, street art umetnik Otto Zakar (umetničko ime – TNG) dekorisaće festivalski prostor različitim tipovima grafita (dve tehnike: ''stencil art'' – upotrebom šablona za crtanje i crtanje pixelima), a kreiraće i unikatne majice posetiocima, dok će Tibor Liptak u petak, 24. jula (23-02h), održati zanimljivu frizersku i šminkersku prezentaciju.

 

Pored odličnog muzičkog programa pripremljen je i bogat radioničarski program, uz izložbe i već tradicionalne raznovrsne sportske aktivnosti.

Na prostoru Muškog štranda postavljen je Ground Level Extreme Park u okviru kojeg će se, u subotu, 25. jula i u nedelju 26. jula održati prezentacije ekstremnih sportova (Roleri, BMX..), a zanimljivo je da će postojati i deo parka pod nazivom PumpTrack, koji je zapravo poligon napravljen od zemlje namenjen ekstremnoj biciklističkoj vožnji. Prezentacije će održati članovi kluba Ground Level.

 

 

 Uskoro 13. Summer3p festival!

Uskoro 13. Summer3p festival!

 

Organizatori Summer3p festivala su se trudili da i ove godine zadovolje najrazličitija interesovanja posetilaca organizujući brojne radionice: likovnu, ekološku, radionicu reciklaže, ali i različite sportske aktivnosti.

Ekološka radionica za decu je namenjena svima koji su zainteresovani za odličan provod sa svojom decom, ali i za edukaciju u pravcu razvijanja ekolološke svesti najmlađih, a sve u cilju unapređenja životne sredine. Edukativni deo sastojaće se iz Eko kviza gde će se deca upoznati sa ekološkim pojmovima (reciklaža, ambalaža, ekološki otisak…). Radionicu vodi Bjanka Čubrilo. Održavaće se svakog festivalskog dana u periodu od 18 do 19.30h.

Likovna radionica će održavati svakog dana od 17 do 20 časova tokom trajanja festivala i otvorena je za sve zainteresovane, bez prethodnog prijavljivanje. Izložba radova će se održati na dan zatvaranja festivala. Radionicu vodi akademski slikar Emil Kadirić iz Subotice.

Radionica reciklaže će pokazati kako se uz malo mašte mogu napraviti lepe i korisne stvari koje imaju svoju umetničku vrednost. Skulpture i instalacije potpisane od strane umetnika Jugoslava Sivića se prave uglavnom od otpadnog materijala, iz programa reciklaže. Izložba radova će se održati poslednjeg dana festivala. Radionica će se održavati svakog dana od 17 do 20 časova tokom trajanja festivala.

Sportska radionica: Svakog dana tokom trajanja festivala od 17 do 21h održavaće se sportski turniri u odbojci na pesku i speedmintonu. Koordinator radionice je Armin Halas.

 

 

 Uskoro 13. Summer3p festival!

Uskoro 13. Summer3p festival!

 

Za učešće u radionicama dnevnog programa festivala prijave možete poslati na email [email protected] sa naznačenim podacima, a sva pitanja možete postaviti na kontakt telefon: +381 60 534 17 80.

Yoga program: Ispred Auroville tabora Zsolt Erdélyi i Nagy Boglárka iz Mađarske, sa svojim specifičnim programom Laughing Yoga i Watsu vodenom masažom biće posebni gosti i ovogodišnjeg Summer3p festivala. Program će se održavati u periodu od 23. do 26. jula u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Takođe, biće održan i Fitness3p – veoma raznovrstan i zabavan Aerobik & Fitness program, koji će naravno pratiti odlična muzika.

Posebno smo ponosni na našu SuTeam školu sporta koja je namenjena deci uzrasta od 4 do 9 godina. Cilj ovog programa je da deca nauče osnove sportova zastupljenih u našem okruženju: gimnastika, atletika, fudbal, odbojka, košarka, plivanje, klizanje…, kao i druge, manje zastupljene sportove kao što je jedrenje na vodi. Sa decom će isključivo raditi adekvatno obrazovan stručni kadar – diplomirani profesori sporta i fizičkog vaspitanja i apsolventi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Gosti Festivala biće i članovi kluba Ultimate Frisbee Club "Wasps“. Aktivnosti SuTeam škole sporta i  Ultimate Frisbee Cluba "Wasps“ biće održane u subotu 25. jula i nedelju 26. jula u popodnevnim časovima.

Više informacija o radionicama i dnevnim programima možete pronaći na sajtu festivala – www.summer3p.org

 

 

 Uskoro 13. Summer3p festival!

Uskoro 13. Summer3p festival!

 

Gore navedeni prateći programi ovogodišnjeg Summer3p festivala organizuju se u saradnji sa Fondacijom "Danilo Kiš" i Kancelarijom za mlade iz Subotice.

Kao što smo ranije najavili, u okviru muzičkog programa trinaestog Summer3p festivala nastupiće na dve bine 30-ak izvođača. Pored odličnih domaćih, tu su i  DJ-evi iz Rusije, Italije, Hrvatske, Mađarske, sa Malte… kao i najbolji subotički bendovi koji će svirati na drugoj bini – Camp Live Stageu. U okviru muzičkog programa na glavnoj bini – Moon Stageu, nastupiće čuveni Petar Dundov iz Hrvatske, DJ Helga iz Rusije, italijanski DJ Rick Sanders, duo sa Malte Outnumbered, pobednik Burn takmičenja Max Demand iz Mađarske i mnogi drugi…

Kompleti ulaznica za Summer3p festival se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventima (na teritoriji čitave Srbije) ili preko sajta www.eventim.rs po ceni od 1099 dinara (za sva 4 dana).

Ove godine ekskluzivno program Summer3p festivala na Moon Stageu moći ćete da pratite putem live streaminga na O Radiju (Oradio.rs).

Summer3p festival sa ponosom nosi  EFFE etiketu za 2015/2016. godinu i pripada grupi najboljih evropskih festivala, odlučeno je nakon procesa intenzivne evaluacije od strane nacionalnih eksperata i međunarodnog žirija. EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (Evropa za festivale, festivali za Evropu), pokrenut od strane Asocijacije evropskih festivala (European Festivals Association, EFA), je portal (www.effe.eu) namenjen građanima i profesionalcima koji žele da otkriju evropske festivale i da učestvuju na njima.

Festival je nedavno dobio priznanje od strane kompanije Park Palić za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću i promovisanju turističkih potencijala regije u 2015. godini.

Organizator Summer3p festivala je NVO AŠC.

Summer3p online:
www.summer3p.org