Home

VESTI

Bob Sinclair na Refresh festivalu

No Comments Festival

Bob Sinclair na Refresh festivalu

Neprikosnovena DJ zvezda Bob Sinclair nastupiće 2. avgusta na ovogodišnjem, trećem po redu Refresh festivalu u Kotoru. Planetarno popularni francuski producent i DJ je upravo potvrdio izlazak novog hit albuma „Born In 69“ 11. maja, nakon čega kreće na veliku svetsku turneju!

Bob Sinclair je krajem marta objavio novi hit singl „LaLa Song“ na kojem gostuju kultni njujorški reperi iz benda Sugarhill Gang. Od singla se s pravom očekuje da postane veliki klupski hit, kao što je to bio slučaj i sa hitovima sa poslednja dva albuma „Western Dream“ i „Soundz of Freedom“. Prva mesta top lista širom Evrope tada su zabeležili hitovi „Love Generation“, World Hold On“ i „Sound of Freedom“.

Nakon ogromnog uspeha, Bob je odlučio da se odmori od rodnog Pariza i da inspiraciju za novi album potraži na Jamajci gde je snimao novi materijal sa lokalnim pevačima meÄ‘u kojima su Christopher Martin, Tony Rebel i Queen Ifrica. Prepun ideja, nakon karipskog sunca odlazi u Los AnÄ‘eles gde završava prve instrumentalne deonice, a sve kockice se slažu kada se vraća u Pariz i poziva svog dugogodišnjeg saradnika, pevača Steve Edwardsa.

Upravo sa njim snima pesmu „Peace Song“ koja podseća na psihodeličnu fazu Bitlsa po kojoj album dobija koncept i atmosferu leta 1969. godine.

Bob Sinclair na Refresh festivalu

 

„Dobio sam ideju za album razmišljajući o temama ljubavi i mira i celog pokreta dece cveća. Moj roÄ‘endan je 10. maja, dok album izlazi sutradan. To je sjajan roÄ‘endanski poklon“ nedavno je popularni Francuz prokomentariso svoj novi stil.

Još novih ideja dolaze kada Bob uzima deo pesme „Je ne t’aime plus“ koji mu odobrava lično njen autor Manu Chao, a pesmi se pridružuje i legendarni Shabba Ranks koji dolazi u Pariz da snimi ostale vokale. Prošle godine je kao najava albuma izašao još uvek aktuelni hit „What a Wonderful World“ na kojem gostuju kultni house vokal Ron Caroll i švedska DJ zvezda Axwell.

Uz nove hitove koji će se do ovog leta znati već napamet, publiku Refresh festivala u diskoteci Maximus u nedelju 2. avgusta očekuje provod uz najveću zvezdu globalne house scene.
Uskoro će biti najavljeni i druge velikani svetske DJ scene, kao i početak prodaje ulaznica za treći Refresh festival u Kotoru koji će se održati od 30. jula do 2. avgusta ove godine.

 

 

Izvor:

Citymagazine.rs