Home

VESTI

Bitef Art Caffe Summer Stage

No Comments Festival

U okviru BELEF-a 15.07.2008 u Bitef Art Caffe Summer Stage-u od 21 h nastupiće britanski bend The Citematic Orchestra, koji skoro čitavu deceniju predstavlja reper u  NuJazz žanru, muzičkom pravcu koji tretira jazz kroz eksperimentalni pristup, obogaćujući ga uticajem pre svega elektronike, a zatim soula i funka.

 

Njihov zvuk se može porediti sa izvodjačima slične orijentacije (Bugge Wesseltoft, Nils Peter Molvaer, Jagga Jazzist, Skalpel), i jedan su od najkvalitetnijih primera fuzije live band-a podržanog sa kvalitetnim elektronskim semplovima I broken beatom.

 

Kroz numere dominira atmosfera harmonične rasplinutosti, obogaćena mnoštvom detalja,  a da pritom svirka ne iskače iz okvira koherentne forme.

 

 

Osnivač je Jason Swinscoe, koji se,  pre nego sto je počeo da radi na distribuciji naslova  u Ninja Tune etiketi, bavio DJingom i svirao bas i gitaru.

 

Swinscoe  počinje da okuplja bend, i uskoro se pojavljuje album Motion (1999),  koji je, slobodno se može reći, postao jedan od zaštitnih znakova  Ninja Tune-a.

 

Pored singlova i live izdanja, usledili su i albumi Remixes 98-2000 (2001),  zatim Every Day (2002), Man With The Movie Camera (2003) i Ma Fleur (2007). Od stalnih članova benda tu su  još Phil France (kontrabas), Tom Chant (saksofon),  Patrick Carpenter (grafmofoni, jedan od članova projekta DJ Food), Luke Flowers (bubnjevi),  Nick Ramm (klavir) I Stuart McCallum (gitara).