Home

VESTI

BIOSPHERE – zvezda poslednjeg dana Resonate festivala!

No Comments Festival

BIOSPHERE - zvezda poslednjeg dana Resonate festivala!Biosphere je još jedna od velikih muzičkih zvezda predstojećeg Resonate festivala. Iza pseudonima Biosphere krije se Geir Jenssen, norveški muzičar sa zapaženim opusom ambijentalne muzike iza sebe.

   

On će nastupiti uživo na koncertu poslednje večeri Resonate festival, u subotu, 22. aprila 2017. u klubu Drugstore u Beogradu.
  

Jenssen je svoju slavu stekao kreirajući stilovie “ambient techno” i “arctic ambient,” pri čemu je upotrebljavao muzičke lupove i posebne semplove iz sci-fi izvora. Njegova numera “Novelty Waves” upotrebljena je u Levi’s kampanji, 1995. godine, a njegov album „Substrata“ generalno se smatra za jedan od najboljih albuma klasičnog ambijentala.

Biosphere je poznat po svojim živim nastupima na festivalima elekrtronske muzike kao i u klubovima širom Evrope i sveta. Živi nastupi uključuju Jenssen-ovo izvođenje improvizacija na laptopu ili varijacija na njegova najnovija izdanja sa projekcijama video – art radova u pozadini, kao što je aprila 2006. full-screen video – art pratio njegovu Picturehouse cinema turneju. Iako ovi performansi nisu usko vezani za svaki novi album, apgrejdovani materijal iz ere „Bleep“ i „Microgravity“/“Patashnik“ , s početka devedesetih ponekad nađu mesta u nastupima Biosphere.

 

 

 BIOSPHERE - zvezda poslednjeg dana Resonate festivala!

BIOSPHERE – zvezda poslednjeg dana Resonate festivala!

 

 

Nastup Biosphere će biti realizovan u saradnji sa Sónar Festivalom, kao deo We are Europe projekta.

Pored Biosphere poslednje večeri festivala Resonate nastupaju još:

Addison Groove, Mykki Blanco, Alba G Corral & Regen, Lil Taty,  Feloneezy i Jackie Dagger.

Kompletan program možete skinuti sa ovog linka: RESONATE 2017 PROGRAM

Napomena*: Danas je pušteno 50 promo karata za muzički program Resonate festivala, koje po ceni od samo 600 dinara po danu možete kupiti u klubu Zaokret u Cetinjskoj ulici.