Home

VESTI

Besplatne edukativne radionice na BDW

No Comments Festival

Besplatne edukativne radionice na BDWOvogodišnji, peti po redu, Belgrade Design Week biće održan od 29. maja do 5. juna.

 

BDW će ove godine biti sastavljen iz nekoliko programskih celina od kojih je najznačajnija i najvažnija trodnevna kreativna i biznis-edukativna konferencija, ove godine pod nazivom SMART2 (PAMET2) od 3. do 5.juna.
 
Poseban program BDW-a, pored izložbi, promocija, večernjeg muzičkog programa obuhvata i nekoliko kreativnih i edukativnih radionica koje će biti organizovane od ponedeljka do srede (31. maj, 1. i 2. jun) u okviru programa Design Lab. Radionice će biti besplatne i otvorene za sve sugrađane ali zbog ograničenog broja mesta pozivamo sve zainteresovane da se na vreme prijave putem mail adrese workshop@belgradedesignweek.com

 

Nastavljajući tradiciju aktivnog angažovanja na polju edukacije dizajnera i kreativaca Srbije, Beogradska nedelja dizajna ove godine ide i korak dalje.

 

U okviru programa Design Lab, u saradnji sa ambasadom Izraela, 2. juna biće održana radionica Smart Kids – Thinking Munari (Pametna deca – Misliti Munari), pod moderacijom istaknute izraelske intelektualke, učitelja i predavača – Jafe Gaon.

 

Na ovoj radionici namenjenoj predavačima iz oblasti dizajna, ali i učiteljima, pedagozima, vaspitačima, onima koji rade sa decom i mladima, biće predstavljena metodologija čuvenog italijanskog umetnika i kreativca – Bruna Munarija. U svojih preko 40 knjiga, od futurističkih manifesta, preko dizajn priručnika do popularnih knjiga i igara za decu, Munari je predstavio nove i napredne načine razmišljanja o edukaciji u umetnosti i dizajnu, i uvek podsticao na razvoj kreativnog razmišljanja kod najmlađih. Na radionici će biti prikazan dokumentarni film "Think Munari – Think Design", praćen predavanjem i upoznavanjem učesnika sa konceptom Munarijevog rada i metodologije, a zatim će se održati dve radionice – jedna za odrasle i jedna za decu, kako bi se na direktnom primeru pokazalo kako kreativnost nastaje kao spontani način dečjeg razmišljanja, i kako je najproduktivnije treba negovati i kod odraslih.

 

 

EDU radionice na BDW

EDU radionice na BDW

 

Beogradska nedelja dizajna sa optimizmom i dobrim razlogom očekuje veliko interesovanje i podršku relevantnih institucija poput Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva obrazovanja, ali i privatnih inicijativa poput Kreativnog centra, za koje čvrsto verujemo da istim žarom kao i Beogradska nedelja dizajna žele da doprinesu promociji kontinuiranog usavršavanja i stvaranju društva znanja. Ova radionca se realizuje uz podršku Ambasade Izraela

Druga radionica biće takođe organizovana 2.juna za domaće modne dizajnere, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju «GTZ». 

Na ovoj radionici moderator će biti naš istaknuti modni dizajner Dušan koji živi na relaciji Milano / Njujork, i čiji je brend zastupljen u najfinijim radnjama po celom svetu. Dušanova tema će biti modni dizajn i kreiranje sopstvenog uspešnog brenda, dok će svakom učesniku radionice, dizajneru, pogledati i portfolio, suočavajući ih sa kritikom svetskog ranga kao i savetima za dalji rad. Ovogodišnji BDW će kao ni jedan do sada obeležiti i modni dizajn. Dušan će imati i tu čast da otvori ovogodišju konferenciju SMART2 (PAMET2) a svečano otvaranje BDW-a koje će biti održano 31.maja u zgradi NBS-a na Slaviji biće ulepšano modnom revijom naših domaćih dizajnera, koju organizuje Forum za modu, tekstil i dizajn (MTD forum).
 
{xtypo_rounded1}Sledeće nedelje predstavićemo vam i ostale besplatne edukativne radionice koje će biti organizovane tokom Beogradske nedelje dizajna, od 31.maja do 2.juna.

Ukoliko želite da pogledate kompletan program i da se registrujete za biznis-edukativnu konferenciju SMART2 (PAMET2) od 3. do 5.juna, posetite sajt www.belgradedesignweek.com. Cena karata za ovogodišnju SMART2 konferenciju je 130 evra za sva tri dana predavanja a za studente važi povlašćena cena od 75 evra.{/xtypo_rounded1}