VESTI

Beogradski Festival Igre – novo saopstenje: nastavak festivala

No Comments Festival

7.  Beogradski festival igre

Zbog vulkanskog oblaka nad Evropom i nemogocnosti da umetnici i tehnicari stignu u Beograd svojim planiranim letovima, kao i strajka zeleznice u Francuskoj i zatvorenog prelaza preko Lamansa, Beogradski festival igre je morao da otkaze dva naslova.

Zahvaljujuci brzoj reakciji i profesionalizmu plesnih kompanija, kao i saradnji i punom razumevanju teatara u kojima su planirane predstave,  program ce se realizovati u novim terminima. Tako ce se predstave 7. Beogradskog festivala igre, odnosno "Vrt uzivanja" kompanije Blanke Li iz Pariza, umesto 17. aprila, izvesti na sceni Opere Madlenianum 2. maja, dok ce gostovanje predstave "Justicija" trupe Jasmin Vardimon iz Londona umesto 19. aprila u Sava Centru, biti realizovano 4. maja.

Kupljene i protokolarne karte vaze za nove termine. Festival je zahvalan publici i medijima na razumevanju i prihvatanju ovog odlaganja usled vise sile.

U nastavku festivala gledacemo trupu Emia Greka u JDP-u (21. april) i Balet iz Zeneve u Sava Centru (23. aprila).

Press konferencija kojom najavljujemo gostovanje BALETA ZENEVE, odrzava se 22.4. u Art Caffe-u u Sava Centru.
Na konferenciji ucestvuje Philippe Cohen, direktor Baleta Zeneve.

Belgrade dance Festival

Do sada je na 7. Beogradskom festivalu igre izvedeno 7 predstava, i to naslovi kompanija Aterballetto u Beogradu i Novom Sadu, Akrama Kana i Nacionalnog baleta iz Kine u Madlenianumu, trupe Peeping Tom u BDP-u, Kompanije Paola Ribeira u NP u Nisu, kao i Kibbutz Dance kompanije u Beogradu i Somboru.