Home

VESTI

Belgrade Beer Fest 2012: Vidimo se večeras!

No Comments Festival

Belgrade Beer Fest 2012: Vidimo se večeras!Deseti Belgrade Beer fest, večeras u 18 sati, otvara grupa „Horseman“, a kako sami kažu, veoma su ponosni što im je ukazana prilika da otvore festival te veličine.

   

Zatim, nakon duge pauze, pred beogradskom publikom nastupa jedan od tvoraca ex yu rokabili scene, Toni Montano. Sledi fantastični hor Viva vox, čiji „Prodigy mix“, je nedavno nadmašio njihovu obradu pesme „Du Hast“ gupe Rammstein.
  

Važe za hor koji voli da iznenađuje. Fascinantno zvuče njihovi aranžmani pesama Ameno, Simply the best, Nothing else matters, Bohemian rapsody, Chop suey. Ovo je poslednja prilika da ih obožavaoci čuju, pred njihov sledeći nastup, krajem decembra, u Sava Centru.

 

Sat vremena vrhunskog bluza, zagarantovano je uz „Belgrade Blues Factory“, pionirski poduhvat Beer Festa, po uzoru na „Crossroads“ Erika Kleptona. Domaći bluz „dream tim“ čini 16 renomiranih srpskih bluzera, koji će, kroz zajednički „jam session“ premijerno povesti publiku u vremeplov bluz diskografije.

Sledi Kiki Lesandrić i ponovno okupljeni Piloti, jedni od ikona srpskog rokenrola 80-ih i 90-ih godina. Kiki je spremio stare hitove, ali i pesme sa novog albuma, kojima se posle 12 godina, vratio na muzičku scenu Srbije.

 

 

 Belgrade Beer Fest 2012: Vidimo se večeras!

Belgrade Beer Fest 2012: Vidimo se večeras!

 

 

U 23 sata, ritam se ubrzava uz autentične beogradske rokere, „Električni orgazam“, koji suvereno vladaju rokenrol scenom već pune 32 godine. Pre dve godine su izdali novi album, koji je publika odlično prihvatila.

Grupa „Plejboj“, retka svetla tačaka srpske rok scene 90-ih, ponovo je na okupu. Na dvadesetogodišnjicu osnivanja, vraćaju se na scenu i to baš pred publiku Beer Festa, gde će, osim starih hitova, kao što su „Grizi metak“ i „Sve ili ništa“, predstaviti i dve nove pesme. O nastupu na festivalu rekli su: „Osećamo se kao da počinjemo sve ispočetka i pripremamo nastup kao da nam je prvi. Radujemo se koncertu, posebno zato što je na Ušću i zato što je Beer Fest postao jedan od retkih muzičkih festivala na kojima se svira rokenrol, a ima tako veliki broj posetilaca”.

Prvu noć festivala zatvaraju „Vampiri“, romantični rokabili-pop bend, inspirisan muzikom 50-ih godina. Publika ih pamti po hitovima „Rama lama ding dong”, “Pokloniću joj nebo“, „Ding ding dong“,  ali i po muzici za kultni film „Mi nismo anđeli“. Žurka se završava u dva sata posle ponoći.