Home

VESTI

Bad Copy i Kevin Saunderson 30. avgusta na festivalu Planet Rock u Novom Sadu!

No Comments Festival

Bad Copy i Kevin Saunderson 30. avgusta na festivalu Planet Rock u Novom Sadu!Bad Copy i Kevin Saunderson 30. avgusta na festivalu Planet Rock u Novom Sadu! Novi Sad je od ove godine bogatiji za novi festival – PLANET ROCK, interdisciplinarni festival koji teži da objedini više segmenta alternativne kulture: Skejtere/Bajkere, Klabere, Rokere, Street Art i Film.

  

Muzičko – filmski festival PLANET ROCK nastao je u saradnji festivala Cinema City i organizacije HNS Creative. Vizija ovog projekta jeste da kroz originalnu filmsku i muzičku platformu generiše okvir za pozicioniranje Novog Sada kao novog, kreativnog i zabavnog centra koji podstiče alternativne i napredne stvaraoce.
  

PLANET ROCK okrenut je lokalnoj zajednici s ciljem da skrene pažnju na kvalitetne prostore i sadržaje koje nudi jedna od najatraktivnijih novosadskih gradskih zona u regionu. U opštoj estradizaciji našeg društva urbane subkulture našle su svoje mesto u Kineskoj četvrti. Nekada industrijska zona s brojnim halama i fabrikama danas je mesto na kome se nalaze najbolji alternativni klubovi u Novom Sadu: Fabrika, Route 66, Compressor, Quarter. Upravo neki od ovih klubova, zajedno sa Skejt Parkom i bioskopom na otvorenom koji će biti pozicioniran u centru dešavanja festivala čine bine' Planet Rock-a.

Program je prilagođen svim pokretima koji su pronašli svoj dom u ovom delu Novog Sada, a glavne zvezde prvog Planet Rock festivala biće jedan od pionira Detroit tehna, veliki Kevin Saunderson i beogradska hip hop supergrupa Bad Copy.

Kevin Saunderson sa Derrick Mayom i Juan Atkinsom čini poznatu Belleville trojku, a sa Paris Grey kultni sastav Inner City. Sjajni DJ i producent sa karijerom od 25 godina nastupiće u SKC Fabrika, dok će Ajs, Timbe i Vikler, miljenici novosadske publike sa novim albumom 'Krigle' prvi put posle neverovatnog nastupa na Exit festivalu, napraviti  fenomenalnu atmosferu u klubu Quarter. Pored pomenutih, na četiri muzičke bine sviraće mnogobrojni lokalni bendovi i DJ-i čija će imena biti objavljena naknadno.

 

 

 Bad Copy i Kevin Saunderson 30. avgusta na festivalu Planet Rock u Novom Sadu!

Bad Copy i Kevin Saunderson 30. avgusta na festivalu Planet Rock u Novom Sadu!

 

 
Od ranih popodnevnih časova poslednjeg avgustovskog dana u okviru skejt parka nadmetaće se neki od najboljih skejtera i bajkera regiona. Učesnici i publika će uživati u ekstremnoj vožnji i muzici uz nezaobilazne MC-jeve. 

 

U večernjim časovima započeće filmski maraton u Open – air bioskopu sastavljen od savremenih klasika u čijem fokusu su muzika, street-life i umetnost. Cinema City Stage, bioskop na otvorenom, prikazaće filmove '’The Chemical Brothers: Don’t Think’’savršen audiovizualni zapis sa nastupa sjajnih Kemikalsa i film ''Doin' it in the park: Pick-up Basketball, NYC'' dokumentarac o street basket kulturi i fenomenu koji okuplja milione ljudi na celoj planeti sa fokusom na epicentar u Njujorku.

Prvo izdanje Planet Rock Festivala ima za cilj da nagovesti potencial jedne urbane gradske zone i postavi temelj za tradicionalni festival koji će označavati kraj leta.

Promotivna cena ulaznica počinje u sredu, 14. avgusta tačno u podne i iznosiće 490 dinara, a samo najbrži će imati priliku da dođu do njih po ovoj ceni. Pretprodajna cena iznosiće 690 dinara, dok će ulaznice na dan biti skuplje i iznositi 990 dinara. Svi koji žele da kupe ulaznice, moći će da dođu do njih online, putem website-a www.gigstix.com. Takođe, ulaznice će biti dostupne u Novom Sadu, na GigsTix prodajnim mestima – Pariski magazin (Kralja Aleksandra 12) i Bulevar Books (Bulevar oslobođenja 60).