Home

VESTI

Afterparty program Jelen Demofesta

No Comments Festival

Afterparty program Jelen Demofesta

Četvrti Jelen Demofest elektrosladokuscima dovodi jednu od najvećih svetske elektro scene, Ian Pooleya! Ian će nastupiti 27.07. na afterpartiju prve Jelen Demofest večeri.

Ovaj nemački DJ producent je plovio različitim muzičkim žanrovima, no pretežno ga povezuju sa houseom i tech-houseom kojima je sklon dodavati elemente brazilske muzike. Svoju produkcijsku karijeru je započeo 90-ih.

 

Dok je ostatak Nemačke slušao tada najpopularnijii techno i komercijalni trance, Pooleya su zanimali dublji i suptilniji oblici elektronske muzike, a uzori su mu bili ljudi koje povezuju sa samim osnivanjem techna, trojac iz Detroita: Derrick May, Juan Atkins i Kevin Saunderson.

Izdao je nekoliko vrlo uspešnih albuma, a pokrenuo je i svoju izdavačku agenciju. U svojoj karijeri beleži saradnju s bendovima kao što su Daft Punk, The Cardigans i Yello za koje je radio remixeve njihovih pesama, a produkcijskom radu pridodaje i brojne turneje i nastupe širom sveta. Posljednjih godina beži brojne nastupe i u regionu, a u Banjaluku dolazi po prvi put.

 

 

 Andy Ward

Andy Ward

 

Domaćoj publici je poznat po mega popularnoj obradi jednog od najvećih hitova sa našeg prostora, numere “Smejem se, a plakao bih” Olivera Mandića.

Novi album, "Souvenirs" doista je kozmopolitsko delo – prve skice nastale su u studiju na Novom Zelandu, muzičari su snimani u studiju u Sydneyu, a iz Brazila je svoj dah svemu dao kralj brazilske bosse – Marcos Valle! Album predstavlja suvenire saradnje Iana i brojnih muzičara širom sveta – svaka numera asocira na određenu zemlju, okruženje, saradnike…

Pored Iana publiku Jelen Demofesta očekuje i neverovatan nastup jednog od najboljih party Djeva, Andy Warda. Polovina uspešnog producentskog dua Soul Central, te jedan od najboljih DJa – Andy Ward, predstaviće se Jelen Demofest publici u sklopu druge festivalske večeri. Poznat po hitovima  ''Strings Of Life (Stronger On My Own) kao i ''Need You Now'' Andy za Banjaluku priprema set koji će publiku rasplesati do ranih jutarnjih časova.

 

 

 Jelen  Demo fest 2011

Jelen Demo fest 2011

 

Sve je počelo prije 15 godina, kad je Andy Ward kao pravo DJ osveženje na svojim ludim house partyjima rasplesao sve partijanere u rodnom Birminghamu, a potom je krenuo u osvajanje ostatka sveta. Njegova plesna muzička čarolija otvorila mu je vrata klubova širom sveta.

Radijske kuće otimaju se za ovog britanskog house čarobnjaka, koji je u svojim emisijama dosad ugostio brojne zvezde kao što su Louie Vega, Joey Negro, DJ Spen i mnogi drugi. Andy Ward svojim je DJ setovima odavno osvojio New York, Miami i Ibizu. 

Resident je klupskih večeri pod nazivom Soul Heaven koje se održavaju po celom svetu, a na Ibizi imaju rezidencijalne večeri u klubu El Divino predvođeni Louijem Vegom (Masters At Work) gde Louie zahteva da Andy uvek radi prije njega što još jednom potvrđuje njegov kvalitet.