Home

VESTI

“Who See Klapa” otvara Refresh festival

No Comments Festival

Crnogorski hip hop dvojac Who See?, koji čine hercegnovljanin Noyz (Mario Đorđević) i kotoranin Deduh (Dejan Dedić), nastupiće prvog dana Refresh festivala na Hip Hop bini.

 

 

Svojevrsni domaćini hip hop rezidencije, pre pola godine su objavili svoj album prvenac «Sviranje kupcu», pod etiketom «Prohibicija», izdavačkom kućom čiji su osnivači članovi našeg najpopularnijeg hip hop sastava «Beogradski sindikat».

 

Može se reći da je ovo prvo «licencno» izdanje Prohibicije, s obzirom da se država u kojoj je započet ovaj projekat u meÄ‘uvremenu raspala.

 

Ovo izdanje za Who See je plod dugogodišnjeg rada koji su članovi grupe uložili, usput se pojavljujući kao gosti na kompilacijama «Ulice vol.1» (Bassivity records) i «43zla predstavlja: sve same barabe» (One records).

 

 

Za uzvrat se kao gosti na njihovom albumu pojavljuju kolege Rhino (talentovani podgorički producent/reper), Dadi (producent prvog albuma BS-a, koji na ovom izdanju debituje i kao reper), Škabo (BS), Nemanja Kojić Kojot, DJ Uce (Rambo Amadeus) i kompletna hip hop trojka Bad Copy.

 

Specifičnost u muzičko/tekstualnom izrazu grupe, koja najbolje odslikava bokokotorsko poreklo i mentalitet članova, odlično dopunjavaju i nadgraÄ‘uju izuzetno interseantni animirano/igrani spotovi, autorsko delo Marija ĐorÄ‘evića (autor spota «Spejs Nigrutin» Ajs Nigrutina i koautor «Robota» Ramba Amadeusa, izmeÄ‘u ostalih) multitalentovanog člana grupe koji je nedavno i završio višu školu za dizajn u Beogradu.

 

Pored grupe “Who See”, na hip hop bini nastupaju i Marchelo, Ajs Nigrutin, Edo Maajka i Wikluh Sky.

Četvorodnevne ulaznice za Refresh festival mogu se kupiti u filijalama Prve Banke u Crnoj Gori, te u prodajnoj mreži Bilet servisa i IPS prodavnica u Srbiji. Jednodnevne ulaznice će moći da se kupe na ulazu tokom trajanja Refresh festivala. Broj ulaznica je ograničen.