Home

VESTI

2. LIMIT Live art festival

No Comments Festival

2. LIMIT Live art festivalNakon velikog prošlogodišnjeg uspeha prvog LIMIT Live art festivala, Dom omladine Beograda najavljuje drugo izdanje koje će se odigrati od 22. do 25. novembra. Ulaznice su već u prodaji na svim EVENTIM prodajnim mestima, a cene se kreću od 300 do 800 dinara.
  

Ove godine program se sastoji od izvedbi koje još radikalnije preispituju granice izvođačkih umetnosti i nude jednu od mogućih linija u tumačenju inovacija, ali i podsećanja na neke krucijalne promene u ovom umetničkoj disciplini.
   

LIMIT – Live art festival ima za cilj da promoviše inovativne umetnike i umetničke trupe koji svojim izrazom pomeraju granice u izvođačkim umetnostima. Izraz live art ovde nije upotrebljen kao odrednica za umetničku formu ili žanr već on ukazuje da je cilj festivala da promoviše princip permanentnog eksperimenta u umetničkim procesima i praksama.

Najveća zvezda ovog izdanja Limita je Raimund Hoge, dramaturg i najbliži saradnik slavne Pine Bauš u njenim najplodnijim godinama, čijih se dvadeset godina samostalnog rada obeležava na scenama širom Nemačke i Francuske, sa predstavom “L’apres midi”. Ova predstava je novo čitanje “Popodneva jednog fauna” Nižinskog.

Takođe, biće predstavljeni i novi projekat  “Balade voćnjaka” Ingi Fiksdal, jedne od najpoznatijih nordijskih koreografkinja, “Ko je sledeći?” uvek provokativnog Janeza Janše i zagrebački projekat beogradskog reditelja Bojana Đorđeva “Psi” po tekstu Ervea Žuibera. I ove godine će biti održana spektakularna “Noć performansa” u okviru koje će se se predstaviti umetnici Miljana Babić, Stipe Kostanić, Bojana Radulović, Alen Sinkauz , Nenad Sinkauz, Miroslav Piškulić, Via Negativa i Uroš Kaurin.

 

 

 2. LIMIT Live art festival

2. LIMIT Live art festival

 

 

U pratećem programu videćemo neobičnu instalaciju ILLUMAT studenata Bauhaus umetničke škole kao i modne performanse Mladena Tušupa. U okviru festivala biće organizovana promocija  knjige “Javni teatar između tržišta i demokratije”,  jednog od najpoznatijih tetarologa sa ovih prostora, nedavno preminulog Dragana Klaića.
 
LIMIT art live festival  u skladu sa misijom i programima  institucije u kojoj se održava, publici pruža mogućnost da se upozna sa eksperimentalnim, graničnim, radikalno novim formama izvođačkih umetnosti koje se ređe susreću na domaćoj sceni. Izbor predstava i ove godine potpisuje Milan Lučić, kurator Noći performansa je Zvonimir Dobrović koji ujedno predstavlja i partnersku organizaciju festival “Perforacije” – Zagreb.
 
Pokrovitelji LIMIT festivala su Sekreterijat za kulturu Grada Beograda i Gete institut.
 
2. LIMIT – LIVE ART FESTIVAL
22-25. novembra 2012.
Dom omladine Beograda