Home

Events

Zvuci Berklija u Beogradu

  • Date: January 11, 2019
  • Time:22:00
  • Location: Beograd, Srbija
  • Venue: SOUL Society - stari BitefKnez Miletina 2

Ognjen Gotovčević će u petak 11. januara po prvi put predstaviti muziku iz novog autorskog opusa, kompozicije koje su u pripremi za snimanje albuma prvenca čije je objavljivanje planirano za sledeću godinu. Ognjen inspiraciju pronalazi u muzici Stevie Wondera, Stinga, Braxton Cooka i Robert Glaspera i drugih velikana američke muzike.

Sastav benda Ognjena Gotovčevića čine:

Ognjen Gotovčević – sax/keys
Milena Cvijanović – vocal
Boris Šainović – bass
Bogdan Đurđević – drums
Ilija Mihailović -vocal- special guest

Bićete u prilici da čujete zvuk autorskog R&B, Neo-soul, pop muzike u kojoj sloboda izvođenja i komunikacija među muzičarima imaju veliki uticaj.

Vrata kluba otvaraju se u 22h.
Rezervacije 063377420 i 063377483
Ulaznica: 300 dinara – a za studente sa indeksom 200 dinara
Dobro došli u Soul Society!

Biografija umetnika:

Ognjen Gotovcević je mladi saksofonista i kompozitor iz Beograda koji studira i stvara u Bostonu (USA) kao stipendista prestižnog koledža za muziku “Berklee College of Music”. Rođen je 1997. godine u Beogradu gde je završio osnovnu i srednju skolu. Svoje interesovanje za muziku iskazivao je od malena, a sa 8 godina započinje muzičko školovanje uz klasični klavir.

Par godina kasnije otkriva svoju ljubav ka popularnoj muzici i džezu, a saksofon počinje da svira sa polaskom u muzičku skolu “Stanković”, džež odsek, u klasi prof. Nenada Petrovića.Tokom završne godine srednje skole Ognjen se prijavio za međunarodno takmičenje “ The Best Musical Mind” u organizaciji Aleksandre Dende i Multikultivatora na kome je kao jedan od pobednika dobio odlazak u Italiju , na “Berklee Summer School” . Ognjen na tom kampu dobija priliku da radi audiciju za ovaj prestižni koledž, za koji nakon audicije i dobija stipendiju.

Pred odlazak u Boston Ognjen je organizovao svoj veliki samostalni donatorski koncert u ustanovi kulture “Vuk Karadžić” gde je imao priliku da svira svoju originalnu muziku sa nekim od najistaknutijih imena srpske jazz scene: Vasil Hadžimanov, Peđa Milutinović, Rastko Obradović itd.

Ognjen je takodje imao priliku da sarađuje sa Giuseppe Vitale, jednim od najtalentovanijih mladih jazz klavirista u Evropi, sa kojima je prosle godine nastupao po Srbiji, Bosni i Hercegovini, kao i u Itaji.

Po odlasku na Berklee imao je privilegiju da uči i svira sa velikim imenima iz sveta muzike kao sto su: Darren Barrett, Jason Palmer, Billy Kilson, Kenny Werner, Marko Đorđević, Neal Smith; kao i sa nekim od najistknutijih studenata: Tom Oren, Eviatar Slivnik, Santiago Bosh, Tito Pascoal, Nick Mischenko…

Već u trećem semestru dobio je priliku da svoju muziku izvodi na “Berklee Caf Show”, jednoj od najvecih bina na Berklijevom kampusu.

FB Event