Home

Events

Retro Electro: dj Slavka & Lesha

  • Date: December 15, 2018
  • Time:22:00
  • Location: Novi Sad
  • Venue: PUBerajMite Ružića

Drugari, ovu subotu za PUBerajskim dj pultom, muzičke mađije vam sprema prva žena DJ u Srbiji – dj Slavka. Više od dve decenije muzičkog iskustva su sasvim dovoljan garant za đuskavu noć. Njen subotnji partner u zločinu je dj Lesha, još jedan veteran domaće scene. Čovek koji se muzikom bavi već 30 godina. Malo li je.

Retro Electro je zvuk noći ekipa. Cipelice za ples neka budu spremne. Viđas. ♥

Slavica Duković – poznatija kao dj Slavka, je prvi ženski dj u Srbiji. 1995. počela je sa nastupima u tada popularnom clubu ”Akademija” u BGu i nastavila uspešno da gostuje u gotovo svim klubovima u Srbiji. Slede i gostovanja u Makedoniji, Sloveniji, Bosni, Crnoj Gori, Austriji itd. Istovremeno učestvuje i vodi nekoliko radijskih emisija. Njen zvuk je mix house, tribal i funky techno.

Lesha – prvi dj nastuo se desio 1988. godine. U to vreme otvara piratski studio za presnimavanje gde se upoznaje sa raznim muzičkim pravcima. U sledećih par godina razvija naklonost prema elektronskom zvuku i na njega najveći utisak ostavljaju acid house i rani techno. 1993. na prvom privatnom trsteničkom radiju “48” pokrece emisiju “House party”. Početkom 1995. kreće “zlatno doba” za techno u Srbiji i tada s prijateljima počinje da organizuje žurke i uskoro nabavlja prve ploče. Slede razna gostovanja.

Zvuk koji vrti obuhvata house, deep i tech house i ide do tvrđeg i melodičnog techna sa jakim uticajem Chicago / Detroit / Berlinske scene. Za sebe kaže da je spoj stare i nove škole domaćeg dj-inga i da se uvek trudi da napreduje i nauči nešto novo.