Home

Events

Mindsection:Juno Reactor / 26 oktobar / The Quarter / Novi Sad

  • Date: October 26, 2018
  • Time:21:00
  • Location: Novi Sad, Serbia
  • Venue: The QuarterKineska četvrt, Bulevar Despota Stefana 5

Mindsection proudly presents
JUNO REACTOR (dj set)
https://www.junoreactor.com/

support :
Filip Nikolaevic(USB/Magnetik)
Marko Panic(USB)
MIR (DAT Records)
Lector(Jungle Island)

Deco by Global Sect(Russia)
http://globalsect.ru
https://www.etsy.com/shop/GlobalSectShop

Deco by Side effects
https://www.facebook.com/sideeffectsdeco/

JUNO REACTOR
Juno Reactor su muzička i umetnička grupa poznata po svojoj filmskoj fuziji elektronskih globalnih uticaja i orkestralno simfonijskog pristupa.
Centralni deo projekta je Ben Watkins i njegova saradnja sa konstantno promenljivim ansamblom muzičara iz celog sveta.
Juno Reactor su nastali 1990 godine i od tada su izdali 8 albuma čiji zvuk varira od Goa tranca do Industriala,trip hop-a i world musica.
Zajedničke turneje imali su sa imenima kao što su MOBY, The Orb i Laibach.Njihove energične nastupe mogli ste videti na velikim svetskim festivalima kao što su: Glastonbury,Fuji Rock,The Glade,Boom,Ozora festival…
Juno Reactor su takođe radili i muziku za mnoge filmove. Definitivno najvažnija je kolaboracija sa kompozitorom Don Davisom za serijal filmova i video igrica The Matrix braće Wachovski i Japanski animirani flim Brave story,koji je,kompletno urađen u saradnji sa simfonijskim orkestrom. Njihove trake se mogu čuti i u filmovima Mortal Kombat i Mortal Kombat:Annihilation, Eraser, Virtuosity, Lost in space, Once upon a time in Mexico, Bunraku kao i u mnogim Play station video igricama (Jet Moto 3,Frequency,the Mark of KRI…)
Juno Reactor trenutno promoviše svoj najnoviji album “The Mutant Theatre” koji je izdat 22. juna 2018 godine od strane legendarnog Industrial labela Metropolis records.

FILIP NIKOLAEVIC (USB/Magnetik)
Filip Nikolaevic je Dj i producent iz Beograda.
Dj-ingom je poceo da se bavi 1995. kad je elektronska muzika u Beograda bila u ekpanziji. Tada se jos uvek nije striktno muzika delila na zanrove, ali se vec od 1996. najvise fokusira na Trance zvuk. Godinu dana kasnije postaje clan Intellect organizacije, zajedno sa Srdjan-om, Aki-jem, Vladimir-om. Slede zurke po beogradskim klubovima, Magna House, Industrija, Barutana, kao i niz drugih mesta.
Od 2006. je rezident Retro Trance serijala u Beogradu, kao clan USB (Underground Sound of Belgrade) organizacije, sa kojom vec godinama unazad, radi mesecne zurke na kojim su dovedena mnoga imena sa svetske Trance scene, kao sto su: X-Dream, Blue Planet Corporation, Jaia, Darshan, UX, Synchro, Miranda, MFG, Power Source, Oforia, Spectral, Spies, Tim Schuldt.
Od 1999. se bavi i produkcijom, ubrzo zatim formira projekat Magnetik, ali mu je fokus na mirnijem zvuku, Chillout/Ambient/Down Tempo.Od 2004. slede prva profesionalna izdanja za razne diskografske kuce, kao sto su: Soundmute Reocrdings, Tactal Host Music, Liquid & Solid, OLD SQL Recordings, Perceptive Deep, Segment Records.2011. izdaje prvi album za Tactal Hots Music.
Nakon toga, potpusuje ugovor za Cosmicleaf Records, gde je izdao vec niz singlova i uveliko sprema svoj drugi album.

MARKO PANIC (USB)
Mark Panic svoju karijeru zapoèinje 2000. godine kao trance DJ.
Oprobavši se u raznim muzièkim pravcima, njegov stil je poslednjih desetak godina definisan progressive house zvukom u èijoj se fuziji mogu èuti techno, tech house i deep house, sve to sa ukusom ukomponovano kroz zavidnu tehniku miksovanja.
U svojoj petnaestogodišnjoj karijeri nastupao je u svim
underground beogradskim klubovima, kao i u klubovima širom zemlje. U više navrata nastupio je i na fesetivalima Exit, Wicked Forest, Dev9t, Fresh Wave kao I na MAD in Belgrade, Forest Calling, Techno Drive. Trenutno je rezident u 4 beogradska kluba. Nije odustao od trance-a pa je od 2006 sa Filipom Nikolaevicem i Velimirom (Mica) Micovicem osnovao UsB (Underground sound of Belgrade) organizaciju koja se bavi iskljucivo old school trance muzikom. Do sada su ugostili neka od najuticajnih imena svetske trance scene kao sto su: Synchro, Blue Planet Corporation, Jaia, Darhan, Ux, Miranda, Oforia,Mfg, X-Dream, Moonstone i mnoge druge.
Retro trance 1992-2002 trenutno broji svoju 56. zurku sto je
trenutno jedan od najduzih serijala zurki ovog tipa u Beogradu, a i sire.

MIR (DAT Records)
Mir je DJane iz Srbije. Dugogodisnji je ljubitelj stare skole trensa, a od pre 3 godine pocela je da se bavi DJ-ingom i organizacijom zurki. Deo je organizacije Ages of Love sa kojom je organizovala velik broj zurki u Beogradu i drugim mestima. Nastupala je na nekoliko zurki i festivala u inostranstvu kao sto su Art of Sound (Belgija), S.U.N. Festival (Madjarska) i Flurodelica i India Festival (Rusija). Od nedavno se pridruzila cuvenoj izdavackoj kuci iz Italije DAT Records koja se bavi pronalazenjem i izdavanjem retke stare goa trance muzike sacuvane na kasetama.
Pretezno je orijentisana ka old school goa trance muzici, ali kao menandzer Global Sect label-a iz Rusije, bavi se i promovisanjem novih zvukova.

GLOBAL SECT (Russia)
Global Sect je goa trance label iz Rusije. Za GS izdanja je specifično je to što sadrže sinergiju muzike i vizualne umetnosti koja se nalazi na omotima albuma. One pričaju zajedničku psihodeličnu poemu, što čini kompilacije unikatnim umetničkim delima. Osim izdavanjem muzike, GS se bavi i izradom i prodajom psihodeličnih platna, u saradnji sa vizuelnim umetnicima među kojima su Artrama, Andrei Verner, Ahankara Art i dr.
Global Sect dizajn se u poslednjih par godina počeo sve učestalije pojavljivati kao dekoracija žurki i festivala širom sveta, a
ovom prilikom GS tim dolazi kod nas sa svojim gigantskom UV galerijom.

TICKETS:
PHASE 1- 800 DIN
PHASE 2-1000 DIN
http://gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/2392-mindsection-presents-juno-reactor-26102018-novi-sad-skc-fabrika