Home

Events

Manu Katché & Matija Dedić – MusicologyBarcaffeSessions

  • Date: April 14, 2019
  • Time:22:00
  • Location: Belgrade, Serbia
  • Venue: MUSICOLOGY BARCAFFE SESSIONSMitropolita Petra 8

Nesvakidašnju spoj – Manu Katche i Matija Dedić
u zajedničkom nastupu u Beogradu

Čuveni afričko-francuski šoumen, pop i rok muzičar, kompozitor i džezer, ali pre svega jedan od najtraženijih bubnjara na svetu, Manu Katche, premijerno će nastupiti sa čuvenim hrvatskim pijanistom Matijom Dedićem, u Beogradu, 14. aprila u okviru Musicology Barcaffe Sessions, u klubu Bitefartcafe. Ovim virtuozima na sceni pridružiće se i kontrabasista iz Brazila Romulo Duarte.

Manu Katche je karijeru je započeo kao bubnjar Pitera Gejbriela, nastavio je sa Tracy Chapman, Joni Mitchell, Stingom, Dire Straits, dok je na ovim prostorima prvi put zasvirao u saradnji sa Gibonnijem 2001. godine. U beogradskom kultnom klubu Bitefartcafe nastupao je prvi put pre čak 14 godina, i sa nestrpljenjem iščekuje da ponovo zasvira na u ovom klubu, koji je sada proširen i potpuno prilagođen klupskim koncertima, na novoj lokaciji.
Manu je poreklom iz Obale Slonovače, a rođen je u blizini Pariza gde od detinjstva svira bubnjeve. Kako sam kaže, njegovi afrički koreni su bili presudni za današnji originalni stil koji opisuje kao mešavinu afričkog ritma, klasičnih udaraljki i elemenata džeza.
“Kada sviram jazz nazivaju me rock bubnjarem, a kada učestvujem u rock projektima, kritika o meni piše kao o džezeru Manu Kačeu”, kaže ovaj umetnik i dodaje, “ja samo pokušavam da budem svoj i inovativan koliko i muzika koju sviram, a to je pretpostavljam više jazz pristup.” Na predstojećem koncertu u Beogradu premijerno će izvesti numere sa albuma koje je sa Matijom Dedićem snimio nedavno u Parizu.
Do saradnje sa Matijom je došlo na inicijativu zajedničkog prijatelja Miše Relića, direktora koncertnog serijala Musicology Barcaffe Sessions – “Stvarno mi se dopala njegova muzika i odlučio sam da prihvatim projekat, s radošću. Matija je došao u Pariz, imali smo divnih par dana snimanja i mislim da je sve izvanredno ispalo. Naši koncerti na Musicology Barcaffe Sessions, kako u Beogradu, tako i u Zagrebu dan ranije, dokazaće da li sam u pravu”, izjavio je Katche.
Matija Dedić je okružen muzikom od rođenja, kao kompozitor i jedan od najznačajnijih hrvatskih džez pijanista Matija Dedić je pred beogradskom publikom nastupao u pratnji svog oca Arsena, pa je i nakon njegove smrti sa majkom Gabi Novak izvodio očevu muziku.
Matiju naša publika već dobro poznaje, s obzirom na to da je priređivao solističke koncerte i nastupao sa različitim umetnicima iz sfere džez, pop ili etno muzike. Završio je Džez akademiju u Gracu. Godinama gostuje u brojnim evropskim zemljama i nastupa na prestižnim festivalima. Jula 2002. se predstavio na Džez festivalu u Montreu (Francuska), kao jedan od 11 finalista odabranih od preko 400 pijanista iz celog sveta. Lista umetnika s kojima nastupa je veoma široka i obuhvata neka od najznačajnijih imena međunarodne džez i pop scene.
Ovog aprila imaćete priliku da čujete ove izvanredne muzičare u potpuno drugačijem izdanju, po prvi put rame uz rame na jednoj bini, u intimnoj i prisnoj klupskoj atmosferi kakvu nudi ovaj koncertni serijal.

Cena ulaznice: 1200rsd
Ulaznice su u prodaji:
TICKETS.RS – https://goo.gl/ekSNQx
DDTICKETS.rs – https://goo.gl/Ds9hbh

Informacije:
063377483
http://musicology.rs/kontakt/