Home

Events

Magnifico

  • Date: April 15, 2018
  • Time:20:00
  • Location: Beograd, Srbija
  • Venue: BelExpo CentarŠpanskih Boraca 74

Poznati slovenački muzičar Robert Pešut Magnifico (Manjifiko) održaće koncert u nedelju, 15. aprila, od 21 čas, u Belexpocentru, u okviru turneje „Charlatan de Balkan“. Kao specijalni gost na koncertu pojaviće se Nikola Pejaković Kolja, glumac, scenarista, režiser i muzičar.

Magnifico, jedan od najpopularnijih balkanskih muzičara, uz pratnju svog benda, sviraće u Beogradu kako nove pesme, tako i dobro poznate hitove iz dugogodišnje karijere. Najavljuje šou za pamćenje i poručuje publici:

Koncert u Beogradu je uvek događaj kojem se radujem. Svaki novi je sve veći doživljaj. Obećavamo pregršt emocija, pozitivnih vibracija i da, naravno, nećemo bežati od hitova iz filmova „Montevideo“ i serije „Senke nad Balkanom“. Takođe, veselim se jer će mi se pridružiti dragi Nikola Kolja Pejaković, sa kojim ćemo zajedno zasvirati neke od prelepih ljubavnih nota. Vidimo se!

Video najava: 

Magnifico je poklonik balkanskog zvuka, a njegova muzika je specifičan miks različitih pravaca, u kojoj dominiraju fank, disko, rok, ali i dragačevske trube, kao i melodije iz špageti-vesterna. Svoje pesme opisuje kao retro šik, kombinaciju balkan-disko šlagera i džeza. Budući da je dugogodišnji saradnik glumca, režisera i producenta Dragana Bjelogrlića, zna da kaže kako je njegov lični kompozitor. Numere proizašle iz te saradnje,  poput „Divna“, „Pukni zoro“ i „Samo malo“, doživele su ogromnu popularnost.

Tokom karijere duge 25 godina objavio je 11 albuma i postao poznato ime širom sveta. Njegov četvrti album, pod nazivom „Export/Import“ (2004), doneo mu je uspeh širom Evrope, a izdavačka kuća „Soni“ objavila ga je u čak 56 zemalja. Poznat je i po hitovima: „Hir aj kam, hir aj go“, „Giv mi mani“, „Silvija“, „Pismo kumu (Rambo Rambo)“, „Cici Mici“ i „Kuku lele“.

Ulaznice za beogradski koncert mogu da se nabave putem „Eventim“ i „Gigs Tix“ prodajne mreže, po ceni od 1.190 dinara za parter i 1.790 dinara za VIP.

FB event: www.facebook.com/events/2063125207306115/