Home

Events

Koop Oscar OrchestrA

  • Date: June 24, 2018
  • Time:22:00
  • Location: Beograd, Srbija
  • Venue: Bitefartcafe Summer StageMali Kalemegdan 2

Musicology Barcaffè Sessions tokom leta na Kalemegdanu

Koop Oscar Orchestra

Druga sezona koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions ulazi u svoju završnicu, a finalni pečat će ostaviti švedska atrakcija Koop Oscar Orchestra (ex Koop) 24. juna u klubu Bitefartcafe Summer Stage na Kalemegdanu.

Nekadašnji član proslavljenog elektro jazz dua „Koop“, Oscar Simonsson, ponovo nam stiže u Beograd sa svojim novim sastavom Koop Oscar Orchestra.Glavna misija KOO-a se potpuno poklapa sa parolom Musicology Barcaffè Sessions, koja propagira slavljenje veličine muzike – UŽIVO-. Kako Simonson kaže, živi nastupi mogu da povežu ljude bolje nego bilo šta drugo. Koop Oscar Orchestra će na nastupu 24. juna, u okviru Musicology Barcaffè Sessions, svirati pesme koje je Simonsson napisao za Koop, zajedno sa novim, neobjavljenim materijalom.

Koop Oscar Orchestra je sedmočlani bend koji svira uživo. U njihovom izvođenju nema ponavljanja, grešaka, plejbeka ili pratećih vokala. Nema ni DJ – a. Oscar Simonson, frontmen ovog benda, godinama je bio deo kultnog švedskog elektronskog džez dueta Koop zajedno sa Magnusom Zingmarkom.

Njihov bend je 2003. osvojio Švedsku nagradu Grammy za album Waltz for Koop, a mnoge od njihovih pesama su i danas prepoznatljive. Pesma Destruction Blues sa albuma Koop Island Blues bila je muzička tema za video igru World in Conflict. Kasnije se ta pesma pojavljuje prilikom učitavanja ekrana u igricama. Pesma Grei Matter sa istoimenog albuma Koop Island Blues predstavljena je u petoj epizodi emisije Breaking Bad. Pesma Strange Love takođe je predstavljena u reklami za Coca-Colu.

Nakon raspada njegovog duetskog benda Koop, Oscar Simonsson osećao je da je njegov rad sa muzikom završen. Međutim, inspiracija i pesme su nastavile same da dolaze. Nakon slučajnog poznanstva sa litvanskom pevačicom Jazzu, shvatio je koliko mu nedostaje da svira zajedno sa drugima, pa odlučuje da oformi bend sa Jazzu kao vokalnim izvođačem. Tako je nastao Koop Oscar Orchestra. Bend se prvi put pojavio 2015. i od tada svira pesme koje je Simonsson napisao za Koop zajedno sa novim neobjavljenim materijalom.