Home

Events

ISKAZ + Cepeni Ćunci

  • Date: January 25, 2019
  • Time:23:00
  • Location: Niš, Serbia
  • Venue: FeedbackBalkanska 2a

Jedan od najenergičnijih bendova u Srbiji, pančevački Iskaz, nastupiće posle pune dve godine u niškom klubu Feedback u petak, 25. januara sa početkom u 23 časa. Kao specijalni gosti pridružiće im se bend Cepeni Ćunći, kultni pank-rok sastav iz Ladovice.

“Iskreno smo uzbuđeni jer se nakon par godina vraćamo u Niš. To ne kažemo tek tako, jer ovaj grad ima posebno mesto u našim srcima. Tu smo prvi put imali priliku da nastupamo i prezentujemo svoj rad van granica Beograda i matičnog Pančeva. Oduševimo se svaki put srčanošću i energijom koju Nišlije imaju. Mi ćemo dati sve od sebe da se ljudi dobro provedu i da im bude drago što su to veče došli u Feedback. Ovoga puta binu delimo sa Cepenim Ćuncima koji prave fenomenalnu atmosferu i sa kojima je provod zagarantovan kako na bini, tako i van nje. Obećavamo žurku ispunjenu pozitivnom energijom i dobrim druženjem. 25. Januara smo svi publika i svi smo izvođači”, izjavili su članovi Iskaza pred pomenuti koncert u Nišu.

Iskaz je poznat publici po svom jedinstvenom muzičkom i vizuelnom izrazu. Odrastali su na muzici bendova Public Enemy, Dog Eat Dog, Rage Against The Machine, Wu Tang Clan, Limp Bizkit, Sunshine, Cypress Hill, Korn, Incubus i dr., pa se njihov muzički žanr može definisati kao crossover.

Kroz svoje socijalno i psihološki angažovane tekstove, Iskaz deli svoje mišljenje i stavove pre svega putem 4 studijska albuma: Natio (2006), Teorija Haosa (2008), zatim Eros (2011) i Tanatos (2014) koji tematski čine celinu Kritična Masa.

Muzika koja je u simbiozi sa tekstovima je pre svega energična i konkretna, ali pozitivna i sa puno emocija. Fuzija je najpre hip hopa, zatim funka, hard corea i sličnih pravaca i kao takva najbolje pojačava tekstove kroz koje se prožima bunt, poziv na buđenje, stavovi čoveka kao jedinke kao i pitanje postojanja čoveka.

Pored pomenutih albuma bend se trudi da svoj rad prezentuje kroz direktnu komunikaciju sa ljudima koji se mogu poistovetiti sa njihovim radom, a to su koncerti. Upravo kroz ovaj vid komunikacije se njihova priča najbolje širi i bend smatra da je to najbolja demonstracija onoga što rade, a to je pravljenje odlične atmosfere na koncertima.

Cepeni ćunci su nastali 1991. u Ladovici, selu u opštini Vlasotince. Svoj prvi album pod nazivom “Bugarska politika” izdali su 1997, a drugi “U zadnjem trenutku” 2001. godine. Dugo se čeka na treći album koji je u pripremi, ali su pesme sa tog albuma već zaživele među vernim pratiocima, čiji specifični odnos sa bendom ponekad više liči na odnos navijači-fudbalski klub nego na običan odnos benda i slušaoca.

Svaka njihova svirka je priča za sebe. To su svojevrsni performansi, posle kojih ostaju anegdote koje se prepričavaju. Možda će se nekada desiti da se međusobno posvađaju, pa na scenu izađu samo Miša (gitara) i Oki (bubnjevi), i neplanirano naprave veče za pamćenje. Sigurno će se desiti još hiljadu nepredviđenih stvari, ali je takođe sigurno da, bez obzira na sve, nikada neće razočarati publiku.

Cepeni ćunci u svojim pesmama obrađuju različite teme, od obične dragstorske priče (u pesmama Bugarska politika, Beer bong, S momcima), preko ljubavnih (Ljubavna pesma, Mala pesma, Poslednji tango), i najvažnije (sporedne) stvari na svetu fudbala (Samo ti, Football Madness), zatim ličnih problema i previranja (Crne kiše za Lelu, Dečko koji ne obećava, Zbogom ostaj generacijo, Kad dodirnem sećanja), do društveno angažovanih tema (Zauvek bez vas, Šabane Šabane).

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 400 dinara mogu se kupiti u CD Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), Vintage Shopu (Davidova 9), turističkoj agenciji Galileo tours (Nikola Pašića 35) i pivnicama Nemir (Učitelj Tasina 17) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12).

FB Event