Home

Events

Granična lepota / Borderline Beauty

  • Date: April 17, 2019
  • Time:20:00
  • Location: Belgrade, Serbia
  • Venue: DrugstoreBulevar Despota Stefana 115

GRANIČNA LEPOTA u režiji Stevana Bodrože a po tekstu Gorana Milenkovića, prva predstava u produkciji Drugstore Teatra, prošla je u oficijelnu selekciju Praškog kvadrijenala scenskog dizajna i scenskog prostora 2019. (Prag, Češka)

U ime tog uspeha, predstava će se odigrati i u ovoj pozorišnoj sezoni!

“Granična Lepota je ispovest jednog klabera koji se premišlja da li da, tokom sudbinske noći koju opisuje ovaj komad, zauvek ostane u ekstazi kluba, ili da se ipak vrati u sivu svakodnevicu. Granična lepota je krik generacije koja se oseća kao “deo sveta”, i to po duhu i jeste, ali nema mogućnost da ode u svetske metropole o kojima mašta i zato svoj azil pronalazi u izmaglici klubova. Ovo je posveta clubbingu, oda jednom od poslednjih autentičnih rituala koji ljudsku dušu spasavaju od dezintegracije u čeljustima korportivne stvarnosti. Granična lepota je hibrid između filozofskog teatra i tehno žurke. Egzistencijalna mono-drama koja opisuje eliminacione krugove u kojima čovekova psiha, sa svakim novim ritmom postaje bliža istinskom damaru sopstvenog postojanja i smisla.
Granična lepota je skok u nepoznato.

U izmeštenom pozorišnom prostoru kluba Drugstore postavljen je temelj za stvaranje novog beogradskog teatra koji neguje umetničku interdisciplinarnost i okuplja mlade, kako afirmisane tako i još uvek neafirmisane umetnike. Teatar u nastanku prostor je za nove izraze i služiće kao mesto gde se naizgled nespojive discipline, forme, institucije i autori sreću u promišljenoj razmeni i ukrštanju.

Režija: Stevan Bodroža
Tekst: Goran Milenković
Glavni producent: Dragana Dobrić
Producenti: Ana Konjović, Andrea Tešanović,
Aleksandra Pavlović
Protagonista: Željko Maksimović
Koreografija i scenska igra: Tamara Pjević
Digitalna scenografija / Dizajn svetla:
Izvanredni Bob
Muzika: Petar Mirković
Art direkcija / Kostimografija: Dragana Dobrić
Dizajn: Marko Vuleta-Đukanov
Ton majstor: Branislav Jovančević
Majstor scene: Nemanja Rašović

Predstavu podržao Sekreterijat za kulturu grada Beograda

Ulaznice se mogu kupiti odutorka (9. april) u Dimu (Cetinjska 15) po ceni od 800 RSD