Home

Events

Dubioza kolektiv

  • Date: June 30, 2018
  • Time:21:00
  • Location: Beograd, Srbija
  • Venue: Tašmajdan Sports and Recreation CenterBeogradska 71

Dubioza kolektiv na Tašmajdanu! Ne propustite jedini koncert Dubioze kolektiv u Srbiji u 2018. godini!
 
Dubioza Kolektiv planira da ovog leta u Beogradu potvrdi status koncertne atrakcije prvog reda! Bend čiji je jedinstveni muzički spoj obišao planetu, u subotu 30. juna, po prvi put održaće solo koncert na stadionu Tašmajdan. Karte za muzički spektakl na otvorenom, već se nalaze u prodaji preko Eventim prodajne mreže po ceni od 1400 rsd za parter i 1600 rsd za tribine.

Koncert na Tašmajdanu je jedini zakazani nastup Dubioze kolektiv u Srbiji u 2018. godini od izlaska poslednjeg albuma!  U susret velikom koncertu, Dubioza kolektiv uveliko sprema i nedavno je objavila pozdrav publici – prepev pesme „Na morskome plavom žalu“ iz kultnog filma Emira Kusturice „Sjećaš li se Doli Bel“. Video možete pogledati putem u nastavku:

Sastav koji je proslavila energična mešavina roka, panka, regea, ska i duba, kao i njihove snažne političke poruke, jedva čeka da zasvira pred beogradskom publikom nove pesme sa aktuelnog albuma „Pjesmice za djecu i odrasle“. Na koncertu 30. juna na Tašmajdanu, pored predstavljanja novog albuma, planiraju da izvedu proverene hitove sa prethodnih izdanja. Dubiozini kritički napisani tekstovi neće nikog ostaviti ravnodušnim, jer članovi benda se i dalje sa istim žarom bore protiv nacionalizma, negativne selekcije i nepravde.
 
Energične žive svirke sastava Dubioza kolektiv prepoznate su kao pravo osveženje na balkanskoj i svetskoj muzičkoj sceni o čemu svedoče rasprodati koncerti tokom 2017. godine. Poslednji put kada je Dubioza Kolektiv nastupila u Beogradu, u okviru Beer Fest-a, koncert je prepričavan danima. Pozitivnom energijom oduševili su više hiljada ljudi, koji sad imaju novu priliku da se za jedan mesec pripreme za novi “Dubioza kolektiv udar”.

Ljubitelji jedinstvenog zvuka Dubioze Kolektiv ulaznice za koncert mogu da obezbede na vreme preko Eventim prodajne mreže. Interesovanje iz nedelje u nedelju raste, a ko propusti koncert 30. juna na Tašmajdanu, moraće da se strpi sigurno dve do tri godine pre nego što bude imao priliku da ih ponovo čuje, s obzirom na to koliko su koncertno angažovani širom planete.

 

Dubioza Kolektiv u Beogradu 30. juna na stadionu Tašmajdan

Regionalni bend Dubioza Kolektiv zakazao je druženje sa beogradskom publikom 30. juna 2018. na otvorenom – stadionu “Tašmajdan”! Sastav koji je proslavila energična mešavina roka, panka, regea, ska i duba, kao i njihove snažne političke poruke, održaće u Beogradu svoj prvi samostalni koncert nakon četiri godine.

U susret koncertu, balkan-ska-pank-dab atrakcija poručila je ljubiteljima njihovog nesvakidašnjeg zvuka: “Ove godine imamo dva velika povoda za koncert u Beogradu. Novi album “Pjesmice za djecu i odrasle” izašao je krajem prošle godine i jedva čekamo da zasviramo nove pesme, a biće nam ovo i prvi solo koncert na otvorenom u glavnom gradu Srbije. Radujemo se što ćemo svirati na Tašmajdanu, čuli smo toliko priča o koncertima u tom prostoru”.

Na novom albumu “Pjesmice za djecu i odrasle” nalazi se devet pesama koje se na svojevrstan, tragikomičan način, osvrću na svakodnevicu ne samo u BIH, već i u regionu.

Na Tašmajdan dolaze nakon dve godine apstinencije od Beograda, tokom kojih su postigli nezamislive uspehe. Turneja na kojoj su promovisali EP i izdanje “Happy machine”, odvela ih je na brojne pozornice širom sveta, uključujući i Glastonbury, SXSW, Lollapalooza Berlin i Womad. Usledile su i turneje po Evropi, Severnoj Americi, Australiji i Indiji. Tokom godinu dana, uspeli su da održe više od 110 koncerata, ali ujedno i da predstave neke od najinteresantnijih video spotova nastalih na ovim prostorima.

Energične žive svirke Dubioze Kolektiv prepoznate su kao pravo osveženje na balkanskoj muzičkoj sceni, o čemu svedoče rasprodati koncerti krajem 2017. godine u svim velikim regionalnim gradovima. Na koncertu 30. juna u Beogradu na stadionu “Tašmajdan” pored predstavljanja novog albuma, planiraju da potvrde odavno zasluženi status koncertne atrakcije uz proverene hitove sa prethodnih izdanja.

Ulaznice za koncert Dubioze Kolektiv mogu se kupiti preko Eventim prodajne mreže po ceni od 1,400 rsd za parter, odnosno 1,600 rsd za tribine.

FB Event Dubioza Kolektiv u Beogradu – Tašmajdan