Home

VESTI

DJ Alexandar

No Comments DJ

Rodjen je i odrastao u glavnom gradu Srbije, Beogradu. Detinjstvo je proveo okruzen ljudima kojima je muzika bilo zivotno opredeljenje i muzikom koja je postepeno ulazila u njegov zivot. Sa zavrsenom osnovnom i srednjom muzickom skolom (gitara, koja mu je bila ‘prva’ ljubav) stekao je osnovno teoretsko znanje, iskustvo i dobar sluh. Dok je odrastao slusao je klasicnu muziku i bendove kao sto su Depeche Mode, Simply Red, Brian Eno, Leftfield, Mono i ostale u kojima se cuo pocetak elektronske muzike. Upravo ta mesavina gitara i elektronike dovela su ga tu gde je danas.

Nakon vise godina slusanja i upijanja svetske Dance scene najvise uticaja na njega ostavili su Sasha, Deep Dish, John Digweed i Hernan Cattaneo. 2003 godine prvi put je izrazio zelju i oprobao se u DJ-ingu.

 

Nekoliko godina kasnije postaje clan Kinetic Vibe-a da bi danas, dve godine kasnije, na muzicku scenu nastupao sam, pod imenom ‘Alexandar’. U svojoj karijeri radio je sa imenima kao sto su Silicone Soul, Federico Epis, Snake Sedrick, James Benitez, Ladytron … Radio je u vecini klubova u Beogradu ( EXPO XXI, SKC, Barutana, Plastic … ), Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Njegovi mixevi nasli su se kao gostujuci mixevi u emisijama na Frisky Radio, Proton Radio, PureFM. Alexandar u svoje setove ulaze dosta svoje energije, ideje i u stalnom kontaktu sa publikom gradi dinamicne setove koji teraju na pokretanje.

Krajem 2007. godine ucestvovao je na “TECHNOLOGY – The best DJ annual awards” gde je proglasen za trece plasiranog DJa.

Trenutno se bavi produkcijom i ima emisiju na Tribal Mixes Radiju gde je do sada ugostio nekoliko domacih i svetskih DJeva kao sto su Federico Epis, Jason Jollins, Nick Varon, Rodrigo Espinoza, Victoria R, DJ Paul, A.P., Danijel Savic, Okmanow …

Vise informacija na [email protected]