Home

VESTI

Objavljen novi album grupe Autogeni Trening

No Comments Albumi

Objavljen novi album grupe Autogeni TreningOnline etiketa web magazina Popboks – SILOS, objavila je u sredu 7-og septembra "Na pučini živog peska" – treći album crnogorskog benda Autogeni Trening.

 

Moderni i furiozni heavy/rock konglomerat sa impresivnim i autentičnim autorskim pečatom je u najkraćem opis albuma "Na pučini živog peska".

 

Hipnotičko pevanje uz neobično direktne tekstove na (kako sam bend navodi) srpsko-hrvatskom jeziku uz neverovatno kompaktan i fokusiran izraz slušaoca ovog albuma će sigurno naterati da pojača ton, ali pazite, to radite na sopstvenu odgovornost – posle Autogenog Treninga nećete biti isti – poželećete da budete više svoji uz simptome žestokog odupiranja letargiji.

 

Besplatan download na strani www.popboks.com/silos.

Sasvim izgrađen stil Autogenog Treninga, u najboljoj tradiciji svirački kompetentnih rock and heavy bendova, mesto je u kome se sudaraju, na primer, Sepultura, Jimi Hendrix, Bjesovi, Rage Against The Machine, Soundgarden, Dub Trio, Faith No More…

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=Vz1FiEOrhZQ|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Autogeni Trening – Nema više priče sa tobom

 

 

 

Biografija

 

Bend Autogeni Trening postoji od 2000. godine.

 

Pojam autogeni trening predstavlja najsavremeniji oblik medicinske relaksacije.

 

U početku je bend često menjao članove. 2002. godine u studiju Češnjak u Kragujevcu snimljen je demo album "Uvek ti sebe nađi", koji je ostao nezapažen zbog loše distribucije.

 

Postava benda se ustaljuje 2004. godine kao trio: Dino Kapetanović – vokal i gitara, Ilija Kojović – bas i Bojan Bojanić – bubnjevi.

 

Početkom 2007. završen je album "Previše…" koji je objavljen je krajem iste godine u Hrvatskoj, za izdavačku kuću Slušaj najglasnije! i u Crnoj Gori za Muzicku asocijaciju Crne Gore.

 

Snimljena su četiri spota za pesme "Nepopravljivi", "Mulj", "Kakvi su to moji snovi| i "Mene i mene".

 

Bend u tom periodu često nastupa na raznim festivalima širom ex-Yu i svira turneju po Nemačkoj (septembar 2006).

 

Od aprila 2009. snima novi album u Studiju 5 kuće PGP RTS pod nazivom "Na pučini živog peska".

 

4. juna 2009. u Sarajevu, na manifestaciji "Indexi 09", album "Previše…" je proglašen za najbolji debi album u 2008. godini na ex-Yu prostoru.

 

U februaru 2011. godine, dugogodišnji basista Ilija Kojović je napustio bend, a na njegovo mesto je došao Veljko Vučurović.

 

Bend radi na relaciji Podgorica – Nikšić.